"Noortefest" toimub tänavu Ahtme linnaväljakul

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Noortefestivalil saab lisaks esinejate vaatamisele ja kuulamisele ka ise kätt proovida.
Noortefestivalil saab lisaks esinejate vaatamisele ja kuulamisele ka ise kätt proovida. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval, 9. septembril kell 13 on kõik huvilised oodatud Ahtme linnaväljakule Kohtla-Järve noortekeskuse korraldatavale "Noortefestile". Mitmekesisest festivalikavast võtab osa üle kolmekümne Kohtla-Järve ja Jõhvi huviringi, stuudio ning loome- ja spordiklubi. Põnevat tegevust leidub kogu perele.

Kohtla-Järve noortekeskuse direktor Alissa Linter sõnas, et kolm aastat järjest pidasid nad festivali noortekeskuse territooriumil, ent kuna nüüd on Ahtmes olemas ilus renoveeritud väljak, kolivad nad sinna ümber. "Mitte ainult sellepärast, et seal on rohkem ruumi, vaid ka selleks, et kaasata rohkem inimesi ja korraldada ahtmelastele üks tore üritus."

Korraldajate sõnul jagub festivalil põnevat tegevust kogu perele: nii päris väikestele lastele, noortele kui ka nende vanematele.

Tänavu on festivalile oodata varasemast rohkem osalejaid: registreerunud on üle kolmekümne loome- ja spordikollektiivi. Esimest korda liituvad kohtlajärvelastega ka Jõhvi gümnaasiumi ja Jõhvi noortekeskuse esindajad.

Oma programmi tutvustab aktiivne rühm, kes plaanib sel aastal Kohtla-Järve noorteparlamendi luua. Viru vangla ja Tallinna tervishoiu kõrgkooli esindajad tutvustavad pakutavaid õppimisvõimalusi. Soovijad saavad osaleda meistriklassides ja firma Merkuur töötubades, lastele pakutakse mitmesuguseid põnevaid tegevusi ja meelelahutusi − ning kõike seda tasuta. Kohale tulevad ka tänavatoidumüüjad ning soovijad saavad kohapeal keha kinnitada.

"Elukutselisi artiste me esinema ei kutsunud, sest meil on küllaga oma tähekesi, kes on ette valmistanud rohkelt meeldejäävaid etteasteid: tantse, laule ja demonstratsioonesinemisi," lisas Alissa Linter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles