Päästjate karm nädalavahetus: töötavad mootorsaed, elektrilõks ning kiirabitöö

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Selle Narva-Jõesuus elektriliinidele kukkunud puu eemaldamise ajal langes päästjate selja taga veel puid, mis elektrikaableid langetasid, ning päästjad jäid sinna seetõttu korraks lõksu.
Selle Narva-Jõesuus elektriliinidele kukkunud puu eemaldamise ajal langes päästjate selja taga veel puid, mis elektrikaableid langetasid, ning päästjad jäid sinna seetõttu korraks lõksu. Foto: Päästeamet

Redelautod jäid garaažidesse ning põhirelvadeks said mootorsaed, kui päästeamet nädalavahetusel möllanud tormi tagajärgedega võitlust pidas.

"Tööd oli päris palju ning enamasti oligi see seotud elektriliinidele ja teedele kukkunud puude lõikamisega," ütles möödunud nädalavahetusel valves olnud Ida päästekeskuse operatiivjuht Heigo Olu. Ta lisas, et kuigi maru oli erakordne, ei ületanud see päästjate taluvuspiiri, et oleks pidanud rohkem päästjaid tööle kutsuma. "Suutsime kõigele reageerida. Narva-Jõesuus tekkis küll korraks väike järjekord hädaolukordade lahendamisel, kuid see polnud midagi erilist," sõnas ta.

Lisaks elukutselistele päästjatele olid tugevdatud meeskondadega väljas ka vabatahtlike päästjate saebrigaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles