Noored kunstnikud maalivad muusika saatel

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel korral tuli Jelena Sohrannoval, Aimar Kristersonil ja Aala Gitil hinnata rohkem kui neljasadat kuuest Eesti ja üheksast välismaa koolist saadetud tööd.
Eelmisel korral tuli Jelena Sohrannoval, Aimar Kristersonil ja Aala Gitil hinnata rohkem kui neljasadat kuuest Eesti ja üheksast välismaa koolist saadetud tööd. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ahtme kunstide koolis on lõppemas tööde vastuvõtt XV rahvusvahelisele laste kunstitööde konkursile "Kunst − mäng või looming?". Žürii asub töid hindama 15. novembril, kokkuvõttenäitus avatakse 15. detsembril.

Tänavuse konkursi teema on "Kuulates muusikat". "Mida tänapäeva lapsed kuulavad? Milliseid seoseid ja tundeid muusika neis tekitab? Mida nad muusikat kuulates ette kujutavad? See on väga põnev ja lai teema, mis võimaldab kasutada mis tahes süžeesid, tehnikaid ja žanre," sõnas Ahtme kunstide kooli kunstiosakonna juhataja Aleksandr Dikušenko.

Ahtme kunstide koolis kord kahe aasta tagant korraldatavat laste joonistusvõistlust teatakse ja armastatakse ammu − seda traditsiooni ei katkestanud isegi pandeemia. Korraldajate sõnul on lisaks Kohtla-Järve koolidele tänavu aktiivsed ka narvalased, kellelt on juba tulnud mitukümmend tööd. Oodata on konkursitöid ka teistest linnadest ja riikidest.

"Info saatsime laiali juba ammu, ent paljud ootavad tavaliselt viimase hetkeni. Aga sellest pole ka midagi, põhiline, et noored kunstnikud on valmis oma mõtteid ja kujutelmi jagama," sõnas Dikušenko.

Žüriisse kuuluvad nagu varasematelgi aastatel pealinna kunstnik Aimar Kristerson, Narva kunstiajaloolane Jelena Sohrannova ja Kohtla-Järve kunstide kooli kunstiosakonna juhataja Aarne Hanni. Nad kogunevad 15. novembril Ahtme kunstide kooli, et selgitada välja parimad ja valida välja kokkuvõttenäitusele minevad tööd. Näitus avatakse täpselt kuu aja pärast, ent mitte Ahtme kunstide koolis nagu tavaliselt, vaid Kohtla-Järve kultuurikeskuses − seal toimub samal õhtul suur jõulukontsert, kus võitjatele antakse üle auhinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles