Sinimäel teotati jälle sõjas langenute mälestusmärke

Erik Kalda
, ajakirjanik
Uuendatud 24. jaanuar 2024, 10:45
Copy
Mullu maikuus lõhuti ja lükati ümber Grenaderimäel olevad kolm mälestuskivi. Politsei toona süüdlasi ei tabanud. Jaanuaris mäkerdati need mälestuskivid kaks korda värviga kokku.
Mullu maikuus lõhuti ja lükati ümber Grenaderimäel olevad kolm mälestuskivi. Politsei toona süüdlasi ei tabanud. Jaanuaris mäkerdati need mälestuskivid kaks korda värviga kokku. Foto: Erik Kalda / Põhjarannik

Narva-Jõesuus Sinimäel rüvetas tundmatu kurjategija taaskord Eesti vabaduse eest langenutele püstitatud mäletuskive, mäkerdades need värviga kokku. 

23. jaanuaril sai politsei teate, et Sinimäe alevikus Grenaderimäel asuval Sinimäe memoriaalil rüüstati kolme mälestusmärki.

Seni tuvastamata inimesed pritsisid punast värvi mälestusmärkide suunas, mille tagajärjel oli mälestusmärkide üks külg kaetud üleni punase värviga ning tagaküljele pihustati musta värvi haakrist ja punase värviga X märk.

Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vandaalitsemine toimus samas Grenaderimäel ka möödunud aasta maikuus, kui tundmatud kurjategijad lükkasid ümber kolm seal asuvat mälestuskivi. Lisaks rüüstati ka sõjamuuseumi ja maantee ääres asuvaid mälestuskive. Narva-Jõesuu linnavalitsus taastas need mälestusmärgid, kuid politseil kurjategijaid tabada ei õnnestunud. 

Pärast seda juhtumit selgus, et mälestusmärkidel polegi juriidilist omanikku ning Narva-Jõesuu linnavalitsus alustas menetlust, et need enda omandisse võtta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles