Reedel täidavad Narva-Jõesuu džässihelid

Põhjarannik
Copy
Artistide seas, kes reedel festivalil "Narva-Jõesuu jazz" esinevad, on ka lauljatar Kadri Voorand, kes tuleb lavale koos Tanel Rubeni kvintetiga.
Artistide seas, kes reedel festivalil "Narva-Jõesuu jazz" esinevad, on ka lauljatar Kadri Voorand, kes tuleb lavale koos Tanel Rubeni kvintetiga. Foto: Remo Tõnismäe / Scanpix

Reede, 5. juuli õhtupoolikul täidavad Narva-Jõesuu Heleda pargi džässihelid.

Teist aastat järjest toimuval festivalil "Narva-Jõesuu jazz" näeb ja kuuleb sel aastal nelja koosseisu.

Kell 16 tuleb lavale lauljatar Sofia Rubina, kes esitab seekord koos trioga traditsioonilise džässi kava "In The Land Of Oo Bla Dee".

Järgmisena võtavad lava üle Susanna Aleksandra ja ansambel Titoks, kes viivad kuulajad ajarännakule 1950.-1970. aastatesse, mil maailma vallutas Itaalia palavik. Muusikud pakuvad meeleolukat nostalgiahõngu ja äratundmisrõõmu.

Rebecca Kontuse trio pakub prantsuspäraselt šarmantse džässiliku kontserdi. Pariisis õppides puudutasid Rebecca hinge erilisel moel Prantsuse šansoonid, mis kõlavad akordioni ja kontrabassi saatel.

Festivalile paneb sel aastal punkti trummar Tanel Rubeni kvintett, mille koosseisus astuvad üles ka lauljatar Kadri Voorand ja pianist Kristjan Randalu, saksofonist Raivo Tafenau ja bassimängija Taavo Remmel, kes kõik kuuluvad Eesti džässi kõrgliigasse. Nad esitlevad Narva-Jõesuus uut plaati ja kontserdikava "Every Moment Every Day".

"Narva-Jõesuu jazzi" kunstilise juhi, Narvast pärit muusiku Oleg Pissarenko sõnul oma tema unistuseks aastaid olnud soov pakkuda džässmuusika nautijatele seda erilist kogemust, kus kohtuvad suvine Narva-Jõesuu ja kvaliteetmuusika.

Festivali kontsertidele pääseb sel aastal tasuta.

Tagasi üles