Järgmine tantsupidu tuleb nagu suur suguvõsa kokkutulek, aga Ida-Viru lapsed jäävad koju

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Uuendatud 30. jaanuar 2024, 11:16
Copy
Järgmisele üldtantsupeole pääsevad lasterühmad kolmest piirkonnast, kuid Põhjaranniku piirkonda, kuhu kuulub ka Ida-Virumaa, nende seas ei ole. Pilt on tehtud eelmisel suvel noorte tantsupeol, esiplaanil Jõhvi põhikooli tantsulapsed.
Järgmisele üldtantsupeole pääsevad lasterühmad kolmest piirkonnast, kuid Põhjaranniku piirkonda, kuhu kuulub ka Ida-Virumaa, nende seas ei ole. Pilt on tehtud eelmisel suvel noorte tantsupeol, esiplaanil Jõhvi põhikooli tantsulapsed. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Järgmisele üldlaulu- ja -tantsupeole "Iseoma" on end kirja pannud seitsekümmend kolm Ida-Viru kollektiivi. Tantsumurule saavad meie piirkonnast noorte ja täiskasvanute segarühmad, naisrühmad ning võimlejad, aga lasterühmad Kalevi staadionile ei pääse.

Äsja maakonna aasta kultuurikollektiivi juhiks valitud Anu Pungas pürgib 2025. aasta peole Toila gümnaasiumi mudilaskooriga Päikesekillukesed ja täiskasvanute segarühmaga Lausa Lust, kus ta on üks juhendajatest. Sellest, et piirkonna lasterühmad jäävad saabuvast peost kõrvale, on tal kahju.

"Kui kuulsin esimesi vihjeid, et igalt poolt ei pruugi kõik saada, lootsin, et ehk Ida-Virumaa jääb siiski kaardile. Ida-Viru kultuuri tahaks rohkem peo peal hoida," põhjendas Pungas. "Ja kuna 2028. aastal võivad noortepidu ja üldpidu toimuda koos [koroonakriisi tõttu muutus üldine pidude graafik − toim.], siis on ilmselge, et sinna kõik ei mahu. See tähendab, et jääb väga suur auk, ja sellepärast on mure. Pidu on ikkagi suur motivaator."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles