IDA-VIRUMAA ÜRITUSED 7.-14. märtsini

Põhjarannik
Copy
Stseen etendusest "Audients", mida näeb Jõhvis 10. märtsil
Stseen etendusest "Audients", mida näeb Jõhvis 10. märtsil Foto: raaam.ee

Ülevaade Ida-Virumaal toimuvatest kultuuri- ja spordisündmustest.

KULTUUR

Neljapäev, 7. märts

* Jõhvi kontserdimajas kell 19 kontsert "Koju igatsus": Eesti rahvusmeeskoor, VHK keelpilliorkester, dirigent Rasmus Puur. Kavas Härma, Tobias, Tormis, Kõrvits, Puur jt. Pääse 17-22 eurot.

Reede, 8. märts

* Jõhvi keskraamatukogus kell 15 lugemistund "Loeme eesti keeles" vene emakeelega lastele: emakeel ja isamaa.

* Kohtla-Järve kultuurikeskuses kell 18 naistepäevakontsert "Sirelite aegu". Kohtla-Järve gümnaasiumi noorteorkestri ja lauljate esituses kõlavad kaunid lood, mis õhkavad armastusest, naistest ning kõigest ilusast meie ümber. Külalisesineja ooperilaulja Märt Jakobson. Sissepääs tasuta.

* Toila seltsimajas kell 19 teatri Must JaAm etendus "Kõik ruum, kõik aeg täis igatsust". Lavastuse aluseks on üheteistkümne eesti kultuuritegelase armastuskirjad. Pääse 5 eurot. Avatud ka salongikohvik. Arveldame sularahas. Lisainfo 5342 8705, Lea Rand.

* Kauksi puhkemajas kell 19 monoetendus "Polkovniku lesk" koos õhtusöögiga. Pilet 35 eurot. Piletid ja kohtade broneerimine info@kauksipuhkemaja.ee.

Laupäev, 9. märts

* Jõhvi keskraamatukogus kell 12 tädi Reeda jututuba lastele vanuses 4-10 aastat: emakeel ja isamaa.

* Sompa klubis kell 12 kontsert "Kõik armastusest": vokaalansambel Illusio ja tantsukollektiiv Arabesk. Tasuta.

* Narva-Jõesuu valges saalis kell 14 Madis Tuuderi raamatu "Narva-Jõesuu teejuht" esitlus.

* Sillamäe kultuurikeskuses kell 17 vokaalansamblite Lõoke ja Oi, Da kontsert "Kontrastid". Pääse 5 eurot.

Pühapäev, 10. märts

* Ahtme klubis kell 13 rahvapillifestival "Bajaaninupukesed". Tel 332 2008.

* Kohtla-Järve kultuurikeskuses kell 15 kontsert-festival "Naine ja tants". Sissepääs tasuta.

* Jõhvi kontserdimajas kell 17 teatri R.A.A.A.M. etendus "Audients". Osades Priit Võigemast ja Henrik Kalmet. Pääse 19-24 eurot.

Teisipäev, 12. märts

* Kohtla-Järve linnavalitsuse galeriis kell 15 näituse "Rahuplakat 2024" avamine ja osalejate tunnustamine.

* Kohtla-Järve põlevkivimuuseumi valges saalis kell 16 näituse "Mosaiik" avamine. Vähetuntud teosed põlevkivimuuseumi kunstikogust.

* Jõhvi keskraamatukogus kell 16 (vene keeles) ja 17.30 (eesti keeles) Elina Steinpilmi loeng "Sisearhitektuur nagu mõtteviis ja elustiil". Elina Steinpilm on üle kümneaastase kogemusega sisearhitekt ja Eesti kunstiakadeemia ruumikujunduse eriala lektor. Loengul tuleb juttu sellest, mis on sisearhitektuur ning mida tähendab olla sisearhitekt, millised ülesanded ja väljakutsed seisavad sisearhitekti ees ning kuidas ühendada funktsionaalset keskkonda ja esteetikat. Loeng on mõeldud kõigile huvilistele. Info 5561 6663, Maaja Gundjajeva.

* Kohtla-Järve lugemissaalis (Tuuslari 19) kell 16 kirjandusõhtu Ljubov Valgega (vene keeles).

Neljapäev, 14. märts

* Jõhvi kontserdimaja kohvikus kell 14 Virumaa kirjandusauhinna üleandmine Rein Rauale romaani "Katkurong" eest. Laureaadiga peab mõnusa vestluse maha Maalehe ajakirjanik Rein Sikk. Musitseerib kitarrist ja laulja Peeter Priks. Pidupäevakoogi ühissöömine. Teave 558 4247, Tiia Linnard.

* Kohtla-Järve kultuurikeskuses kell 16 emakeelepäeva tähistamine "Ise me ilutegijad". Sukeldume eesti lüroeepilisse rahvaluulesse ja laulame eesti rahvalaule. Kandlelugusid esitab Heino Jäger Toilast. Sissepääs tasuta.

* Kohtla-Järvel kohvikus Croissant (Järveküla tee 79a) kell 18 emakeelepäevale pühendatud kirjandus- ja vestlusõhtu Katri Raigiga. Registreerimine ürituse FB-lehel.

SPORT

Laupäev, 9. märts

* Jõhvi seltsimajas kell 10 Jõhvi lahtised meistrivõistlused kiirkabes.

* Kohtla-Järve Wiru spordikeskuses korvpalli rahvaliiga: kell 12 KK HITO - BC Narva, kell 14 Enteh - Toila.

* Narva jäähallis kell 16.30 Eesti meeste hokiliiga poolfinaal, Narva PSK - Kohtla-Järve HC Everest.

* Maidla kooli spordihoones kell 17 korvpalli rahvaliiga, Lüganuse - Haljala NGU.

* Kohtla-Järve jäähallis kell 15.45 Eesti naiste jäähokiliiga finaal, Kohtla-Järve HC Everest - Tallinna HK Roosa Panter.

Pühapäev, 10. märts

* Narva jäähallis kell 16.30 Eesti meeste hokiliiga poolfinaal, Narva PSK - Kohtla-Järve HC Everest.

* Narva Kalev-Fama staadionil kell 17 Eesti jalgpallimeistrivõistluste B-esiliiga, JK Narva Trans U21 - Läänemaa JK.

Kolmapäev, 13. märts

* Kohtla-Järve gümnaasiumis kell 18 mälumäng "Arukate akadeemia".

* Sillamäe spordikompleksis kell 19 Eesti saalijalgpallimeistrivõistluste meistriliiga poolfinaal, Sillamäe FC NPM Silmet - Viimsi FC.

VARIA

Neljapäev, 7. märts

* Pagari seltsimajas kell 12 "Saame kokku seltsimajas": naistepäev.

* Jõhvi keskraamatukogus kell 15 meisterdamistund 11-14aastastele.

* Kohtla-Järve kultuurikeskuse kohvikus kell 18 loominguline teeõhtu "Art & Chai". Kavas polümeersavist ehete meisterdamine, viktoriin, tee ja maiustused. Vajalik registreerimine 336 6169. Kohtade arv on piiratud. Pääse 12 eurot.

Reede, 8. märts

* Mäetaguse rahvamajas kella 18-19.30 naistepäeva kunstiõhtu: akrüüli valamine. Igal osalejal valmib töötoa käigus 30 x 30 cm suuruses abstraktne kunstitöö. Töötuppa on oodatud nii täiskasvanud kui ka lapsed. Juhendaja Eleriin Seim. Osalustasu 20 eurot. Hinna sees on kõik vajalik: juhendamine, lõuendid, värvid ja muud materjalid. Registreerimine huvikeskus@alutagusevald.ee või 336 6960.

* Toila Mererestos kell 19 naistepäeva õhtusöök muusikaga. Pääse 49.49 eurot (sisaldab ka tervitusjooki). Broneerimine 514 3930 või toomas@piknikulava.ee.

* Ahtme klubis kell 19 täiskasvanute puhkeõhtu. Pääse 20 eurot. Broneerimine 5668 4792.

* Iisaku rahvamajas kell 20 naistepäevapidu. Tantsuks mängib ansambel Kolm Soovi. Pääse eelmüügist 6 eurot, peoõhtul 8 eurot.

Laupäev, 9. märts

* Narva muuseumi kunstigaleriis kell 13 kunstitöötuba "Õunapuuoks".

* Alajõe kogukonnamajas kell 15 naistepäevapidu. Naisteklubi Spitsa tutvustab oma töid ja lemmiktoitude retsepte. Meelelahutusprogramm ja teelaud.

* Kaevuri majas (Kastani 7, Tammiku alevik) kl 17 Kaevuri maja koduülikool: Katri Raik räägib Narvast – selle olevikust ja tulevikust – ning oma raamatust “Minu Narva. 10 aastat hiljem”. Osalustasu 5 eurot sisaldab kohvi ja kooki. Täpsemalt Kaevuri maja FB-lehel.

* Ahtme klubis kell 19 täiskasvanute puhkeõhtu. Pääse 20 eurot. Broneerimine 5668 4792.

Kolmapäev, 13. märts

* Sillamäe raamatukogus kell 16.30 eesti keele meediaklubi.

* Iisaku looduskeskuses kell 17 loodusõhtu "Kägu". Käojuttu ajab Jaanus Elts Eesti ornitoloogiaühingust.

Neljapäev, 14. märts

* Jõhvi keskraamatukogus kell 15 meisterdamistund 11-14aastastele.

* Kurtna seltsimajas kell 18 luuletund: Heili Konsa. Tähistame emakeelepäeva. Uue luulekogu esitlus. Muusikalist meeleolu lisavad Hannes ja Hendrik Konsa ning üleval on ka luulekogu illustratsioonide näitus.

Vaba aja külge toetab Kultuurkapital. Info avaldamine küljel on tasuta. Eelinfo saata ilmumisnädala esmaspäevaks e-posti aadressil diana@pohjarannik.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles