Narva ja Sillamäe uued tänavanimed takistavad hädaabi kiiremat väljasaatmist

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Aasta tagasi said Narva tänavad endale uued nimed, millega paljud elanikud pole siiani harjunud.
Aasta tagasi said Narva tänavad endale uued nimed, millega paljud elanikud pole siiani harjunud. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva ja Sillamäe nõukogudeaegsete tänavanimede ümbernimetamine tekitab takistusi häirekeskusesse tulevatele kõnedele kiirel reageerimisel, kuna inimesed kipuvad abi kutsumisel ütlema vana aadressi, mille kohta aga päästekorraldajal andmed puuduvad.

Eelmise aasta sügisel vajas üks eakas naisterahvas Narvas kiirabi. Aastaid samal aadressil elanud inimene, kes hädaabinumbrile 112 helistas, ütles aadressiks 26. Juuli tänav. See on üks neist punatänavaist, mis eelmisel aastal regionaalministri käskkirjaga ümber nimetati. Kuna päästekorraldaja andmebaasist sellise nimega tänavat ei leidnud, asus ta lisaküsimustega välja selgitama lähedalasuvaid objekte. Nimetatud juhul oli selleks kõrval asuv kool ning selle järgi tehti kindlaks, et abivajaja asub tänaval, mis kannab nüüd Juuli tänava nime.

Samuti mullu sügisel vajati politseid appi vana nimega Bastrakovi tänaval. Kui päästekorraldaja asus asukohta täpsustama, meenus helistajale, et tänava nimi on muudetud Masina tänavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles