Iisakus toimuv üle-eestiline noorte räpifestival otsib taas uusi talente

Põhjarannik
Copy
NORFil astuvad lavale nii noored talendid kui ka tuntud artistid.
NORFil astuvad lavale nii noored talendid kui ka tuntud artistid. Foto: Erakogu

NORF ehk noorte oma räpifestival otsib taas kord üle Eesti noori hiphopi talente vanuses 12-22 eluaastat. Unikaalsele festivalile, kus noorte kõrval astuvad lavale innustajatena ka tuntud artistid, saab omaloominguga kandideerida 30. juunini.

Festivalile pääsejad valib žürii välja 15. juuliks ja sündmus ise toimub 24. augustil Iisakus neljandat korda.

Festival on muutumas noorte seas iga aastaga populaarsemaks ning tänavu ootab peakorraldaja Jonathan Habakukk Iisakusse juba 500-600 noort. Traditsiooniliselt on festivali kavva lülitatud noorte seas populaarsed artistid − noori tulevad inspireerima An-Marlen, Reket ja Prodigyboys.

Selleks, et publikuhuvi festivali vastu kasvatada ning luua sellest noortele traditsiooniline suvelõpusündmus, tehakse igal aastal mitmeid uuendusi. Jonathan Habakuke sõnul täiendatakse oluliselt festivaliala teenuseid ning otsitakse lahendust peamisele kitsaskohale, milleks on transpordiühendus − liinibussiga on Iisakusse keeruline tulla ja sealt ka hiljem ära saada.

"Suur osa nooremaid käib festivalil küll noortekeskuste kaudu, kes organiseerivad transpordi ise, kuid teame ka seda, et paljud ei ole saanud just transpordiühenduse tõttu festivalile tulla. Sellel aastal plaanime probleemi leevendamiseks panna käiku festivalibussid Jõhvist, Rakverest ja Tartust, mis toovad noored mugavalt kohale ja viivad ka pärast festivali ilusti tagasi," selgitas peakorraldaja.

Need kolm linna valiti selle mõttega, et sealt liiguvad bussid-rongid hilistundidel edasi ka teistesse linnadesse-asulatesse.

Festivali korraldusmeeskond kutsub kõiki julgelt kandideerima ja ka niisama festivali külastama, sest see on üle Eesti mitmeid tunnustusi saanud: NORF'22 valiti "Hea eeskuju" konkursi grupikategooria laureaadiks, Ida-Virumaa loomemajanduse arendajaks ja Eesti kultuurkapitali aastapreemia võitjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles