Kaevurite päeva laps "Viru fest" toob Jõhvi parki kolm "Eurovisioonil" käinud lauljat

Copy
Eelmisel aastal toimus "Viru fest" ehk vana nimega kaevurite päev esimest korda Jõhvi pargis. Siis astusid lavale Ollie, Curly Strings ning Smilers.
Eelmisel aastal toimus "Viru fest" ehk vana nimega kaevurite päev esimest korda Jõhvi pargis. Siis astusid lavale Ollie, Curly Strings ning Smilers. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Kaevurite päeva mantlipärija "Viru fest" toob 25. augustil Jõhvi kolm esinejat, kes on Eestit esindanud "Eurovisiooni" lauluvõistlusel.

Tänavuse rahvapeo põhiesinejaks on oma bändiga Stefan, kes 2022. aastal Itaalias toimunud "Eurovisiooni" lauluvõistlusel saavutas lauluga "Hope" 13. koha.

Kaevurid endiselt fookuses

Enne seda lõbustab rahvast ansambel Swingers, mille kaks lauljat − Tanja Mihhailova-Saar ja Birgit Sarrap − on samuti "Eurovisioonil" osalenud.

"Ega me seda kriteeriumi ei seadnud, et laval oleks spetsiaalselt mitu "Eurovisioonil" käinud artisti, lihtsalt nii kukkus välja," lausus ASi Enefit kommunikatsioonijuht Jelena Derbneva.

Nagu viimastel aastatel on tavaks saanud, korraldavad "Viru festi" Eesti Energia ja VKG taas kahasse.

Kuigi korraldajad nimetasid üritust juba eelmisel aastal kaevurite päeva asemel "Viru festiks", on sel päeval kaevurid siiski fookuses. "Üritus toimub traditsiooniliselt augustikuu viimasel pühapäeval ehk kaevurite päeval, kavas on ka üritused, mis traditsiooniliselt on sel päeval olnud, nagu kaevurite jalgpallimatš. Selle peavad Enefiti ja VKG meeskond Heino Lipu staadionil. Samuti astub lavale Enefiti töötajatest koosnev bänd One Thousand Megawatts. "Ka see on selline tore traditsiooni jätkamine. Mäletatavasti oli kaevurite päeval kunagi selline tava, et esinesid ka meie töötajatest isetegevuslased, nüüd on meie inimesed kokku pannud bändi.

Traditsiooniliselt tunnustatakse üritusel ka ettevõtete paremaid töötajaid.

Lapsi ootavad vahvad tegevused

Lisaks kontsertidele on avatud ka toidu- ja lasteala.

Lastealal tervitavad lapsi Lotte ja Ämblikmees, kellega saab koos mängida ja lustida.

Seekord toimuvad ka teadussõud, kus saab näha tossu ja tuld!

Energia avastuskeskusest tuleb külla leiutaja Aare Baumer, kes tutvustab lastele põnevat elektrimaailma katsete ja meisterdamistegevuste abil − muu hulgas õpetab ta tegema paberlennukeid, mis lendavad eriti kaugele.

Lapsed saavad hullata batuutidel, meisterdada ja joonistada ning ei puudu ka näomaalingud ja sädelevad tattoo'd.

Jõhvi pargis toimub kaevurite päeva üritus juba teist aastat järjest ning Derbneva sõnul näitas eelmise aasta "Viru fest", et osalejad jäid selle kohaga rahule. "Aastaid on üritus toimunud Toila pargis ning Kohtla-Nõmmel. Eelmisel aastal oli pidu esimest korda Jõhvis ja sealt saime väga positiivset tagasisidet nii osalejatelt kui töötajatelt. Siin on ilus miljöö, ümbruskonnas palju parklaid, lasteala sobitub oma kohale väga hästi," loetles ta Jõhvi pargi plusse sellise ürituse läbiviimiseks. Lisaks on Kohtla-Järve ja Jõhvi piirkonnas elavatel inimestel siia mugav tulla ka liinibussidega. Narvas ja Sillamäel elavad inimesed toovad kohale eribussid.

Toidu- ja lasteala on avatud pühapäeval alates kella 16st. Festival avatakse ametlikult kell 18, kui alustatakse töötajate tunnustamisega. Pärast kella 19 alustab Swingers ning Stefan astub tunniajase kontserdiga publiku ette kell 20.30. Sissepääs üritusele on kõigile tasuta.

Tagasi üles