Kurjategijate jõuk vedas üle Narva piiri illegaalselt kümneid miljoneid Ukraina valuutat

Copy
Narva piiripunktis tekivad aeg-ajalt tundidepikkused järjekorrad, mis osalt on tingitud sellest, et Eesti hakkas augustis rakendama täielikku pagasikontrolli. Võimud põhjendavad seda salakaubaveo tõkestamise vajadusega.
Narva piiripunktis tekivad aeg-ajalt tundidepikkused järjekorrad, mis osalt on tingitud sellest, et Eesti hakkas augustis rakendama täielikku pagasikontrolli. Võimud põhjendavad seda salakaubaveo tõkestamise vajadusega. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Politsei- ja piirivalveamet sai jälile ulatuslikule organiseeritud kuritegelikule jõugule, kes vedas üle Narva piiri enam kui 80 miljonit Ukraina grivnat, mis teeb eurodes umbes kaks miljonit. Tõenäoliselt jääbki osa grupeeringu liikmeid aga tabamata, sest osa neist tegutses ilmselt Venemaal ning osa ei suudetud välja selgitada.

Tänavu 6. aprillil vahistati Itaalias Eesti ametivõimude taotlusel Vadym Rodenko (54), keda kahtlustati suure koguse välisvaluuta illegaalses toimetamises Venemaalt Eestisse Narva piiripunkti kaudu.

Grupi korraldatud salakaubavedu on karistatav vangistusega

Karistusseadustik ütleb, et deklareeritava kauba või sularaha toimetamise eest grupi poolt üle Euroopa Liidu tolliterritooriumi piiri tollikontrollist kõrvale hoides, kauba või sularaha deklareerimata jättes, seda vale tariifse klassifikatsiooniga või kirjeldusega deklareerides või muul pettuslikul viisil toimides, kui teo objekt oli kaup suures koguses või sellega kaasnes tollivõlg 10 000 eurot või enam, karistatakse ühe- kuni viieaastase vangistusega.

Tagasi üles