Kohtla-Järvel hakatakse laupäeval lumelinna ehitama

Irina Kiviselg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumelinna ehitada soovijad peavad oma osavõtust teatama 7. veebruariks.
Lumelinna ehitada soovijad peavad oma osavõtust teatama 7. veebruariks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve kultuurikeskuse töötajad ootavad linlasi kultuurikeskuse ees olevale platsile lumelinna ehitama 9. veebruaril kell 11. Nad loodavad, et tänavune lumine talv innustab lumekujude festivalist osa võtma varasemast rohkem huvilisi.

Nagu ikka, võivad lumeskulptuuride ehitamise võistlusest osa võtta vähemalt kaheliikmelised meeskonnad, kuid ühel ajal ei tohi platsil skulptuuri ehitada rohkem kui kaheksa inimest (alates 9. eluaastast ja vanemad; alla 9aastaste osalejate arv piiratud ei ole). Ent kujude tegijad võivad vahetuda, et teised saaksid vahepeal end hoones sees soojendamas käia, seepärast võib meeskonnaliikmete koguarv ka suurem olla. Festivalile saab registreeruda 7. veebruarini e-posti aadressil info@kjkk.ee.

Meeskonnad võivad koosneda asutuste ja ettevõtete esindajatest, pereliikmetest jne. Korraldajad eraldavad igale võistkonnale lumekuju meisterdamiseks platsi koos ettevalmistatud lumekuhjadega. Ehitajate fantaasiale piire ei seata, ent tulevase kuju idee soovitatakse juba varem valmis mõelda. Labidad, kühvlid, värvid ja muu vajalik tuleb osalejatel endal kaasa võtta, veega varustamise võtavad ürituse korraldajad nagu ikka enda peale.

Lumekujude tegemiseks on aega kolm tundi, seejärel asub žürii valminud töid hindama ning kell 14.15 autasustatakse võitjaid. Eriauhinna pälvib kõige originaalsema liumäe valmis meisterdanud meeskond.

Kõikidele võistlejatele pakutakse tasuta kuuma teed. Korraldajad tuletavad meelde, et lumelinna tegijatel tasub end võimalikult soojalt riidesse panna ning vahetusriiete kaasavõtmine ei tee samuti paha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles