Festivalile "Tantsi, tibatillukene!" oodatakse 252 osavõtjat

Irina Kiviselg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisipõnnid laevad tantsides ka publikut positiivse energiaga.
Pisipõnnid laevad tantsides ka publikut positiivse energiaga. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Pühapäeval, 17. veebruaril kell 13 toimub Kohtla-Järve kultuurikeskuses kolmas tantsufestival-konkurss "Tantsi, tibatillukene!"

Festivali alusepanija on Ida-Virumaa tantsuõpetajate liit, mis ühendab piirkonna linnade tantsukollektiivide juhendajaid ja koreograafe. Liidu esimees Tatjana Tulskaja rõhutas, et uuele traditsioonile alust pannes tahavad nad keskenduda loomingulise isetegevuse arendamisele juba varasest lapseeast peale.

Eesmärgiks avastada andekaid tantsulapsi

"Oleme endale ülesandeks seadnud loomekollektiivide tutvustamise, uute andekate tantsulaste avastamise ja toetamise ning tihedate kontaktide loomise Eesti loomekollektiivide vahel," loetles ta. "Meil on väga hea meel, et see idee pole mitte lihtsalt juurdunud, vaid areneb iga aastaga edasi − meiega liituvad üha uued linnad ja kollektiivid. Osalema on oodatud kõik soovijad ning iga kollektiiv võib esitada kaks tantsu mis tahes vanuserühmas."

Tänavu otsustasid korraldajad osalejate vanusepiire laiendada ning oma saavutusi saavad seekord näidata 3-8aastased tantsulapsed. Ning praeguseks on end konkursile kirja pannud juba 252 osavõtjat − peaaegu poole rohkem kui möödunud aastal. Kontserdikavas astuvad üles Kohtla-Järvelt, Jõhvist, Olginast, Narvast, Sillamäelt ja Tallinnast pärit lapsed.

Tatjana Tulskaja sõnul kuulub Ida-Virumaa tantsuõpetajate liitu 19 koreograafi, kuid festival on kõigile avatud üritus ning nad võtavad alati rõõmuga vastu ka külalisi. Juba teist aastat järjest on väljendanud soovi oma oskusi näidata Tallinna tantsustuudio Arabesk (juhendaja Lilia Maslova).

14 kollektiivi

"Kokku astub üles 14 loomekollektiivi," märkis Tulskaja. "Loodan, et kellelegi ei saa takistuseks talveilm ja tõved, mis meie plaanidesse paraku tihtilugu sekkuvad. Kontsert kestab koos vaheajaga kaks tundi. Asjatundlik žürii valib välja paremad etteasted, kuid väike meeldiv üllatus ootab ees iga osavõtjat − see on meie festivali traditsioon. Ning väga meeldiv on, et meie festivalile on tänavu tekkinud ka sponsorid."

Sissepääs festivalile on tasuta ning korraldajad loodavad, et saal tühjaks ei jää. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles