Purjus politseinike ohver sai veidi valuraha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Mees, kelle kaks purjus politseinikku Narva politseijaoskonnas läbi peksid, sai kohtust valuraha, kuigi kümneid kordi vähem, kui soovis.

2011. aasta 29. jaanuaril toimus Narva populaarses ööklubis Avenue konflikt politseiametniku Aleksei Antoškini (43) ja ühe klubi külastaja vahel. Füüsiline konflikt leidis aset kella poole kahe paiku öösel õues klubi ees. Kuid pärast seda, kui mehed olid juba läinud lõbustusasutuse ruumidesse, hüppas Antoškin lauale, mille taga istus teine konflikti osapool, ning lõi teda jalaga pähe ja vastu rinda, mille järel ohver maha kukkus.

Kohtuotsusest ei selgu, kes ja mis asjaoludel tookord politsei kutsus, kuid raudu pandi just kannatanu, mitte peksja käed ning ohver viidi politseijaoskonda. Ent purjus Antoškin ei jäänud rahule, vaid suundus koos samuti politseis töötava Andrei Kurašoviga (35), kellega tol õhtul klubis koos pidutseti, Narva politseijaoskonda. Seal kasutasid mehed oma ametiseisundit ning pääsedes ruumi, kus istus juba varem sinna toodud Antoškini ohver, hakkasid Antoškin ja Kurašov kannatanut käte ja jalgadega peksma. Kõik konfliktis osalenud olid alkoholijoobes.

Juhtunu suhtes alustati tookord kriminaalasi ning Antošin ja Kurašov mõisteti 2013. aasta aprillis Viru maakohtus süüdi. Antoškinile määrati 1 aasta ja 10 kuud vangistust, millest kohe tuli ära istuda 2 kuud, ülejäänud karistus mõisteti tingimisi. Kurašovile määrati ligi 4000 euro suurune rahaline karistus. Tartu ringkonnakohus jättis otsuse jõusse ning riigikohus ei võtnud kassatsioonkaebust  menetlusse.

Ohver aga pöördus Tartu halduskohtusse, nõudmaks politsei- ja piirivalveametilt hüvitist tekitatud mittevaralise kahju eest.  Kaebuse kohaselt toimetati ta seadusevastaselt politseisse ning politseinikud lubasid agressiivsed Antošini ja Kurašovi teda peksma. Kannatanu nõudis tekitatud kahju hüvitamiseks 10 000 eurot.

Kohus leidis, et kannatanu toimetamine politseisse kainenemisele oli õiguspärane, kuid nõustus, et peksmine seda polnud ning mõistlik hüvitis üleelatud kannatuste eest oleks 400 eurot, mille halduskohus ka välja mõistis. Praeguseks on otsus jõustunud.

Kannatanu on pöördunud ka Viru maakohtusse, et nõuda kahju hüvitamist Antoškinilt ja Kurašovilt. Nendelt tahab mees saada 5000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles