Narva Transil ja Tamme Autol on endiselt hõbedalootus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli Tamme Auto mängijad (heledamas vormis) saavutasid raske võidu esiliiga liidri, pealinna Kalevi üle ja jäävad medalipretendendiks.
Kiviõli Tamme Auto mängijad (heledamas vormis) saavutasid raske võidu esiliiga liidri, pealinna Kalevi üle ja jäävad medalipretendendiks. Foto: Matti Kämärä

Jalgpallihooaja lõpuni on jäänud vaid mõned nädalad. Läinud nädalavahetusel tõusis Tartu Tammeka alistanud Narva Trans meistriliigas teisele kohale. Samal ajal sai meistriliigasse pürgiv Kiviõli Tamme Auto jagu meistrivõistluste liidrist esiliigas - Tallinna Kalevist.

Vähem kui pool tundi kulus Narva Transil selleks, et kindlustada mängutulemus kohtumises Tammekaga. Teisel ja kaheksandal mänguminutil kasvatas Aleksandrs Cekulajevs enda niigi rekordilise hooaja väravaarve 44ni ja Aleksandr Abramenko kindlustas seisu kolmanda väravaga. Teisel poolajal mäng ühtlustus, kuid tartlased ei suutnudki narvakate väravat "lahti muukida". Aleksandr Tarassenkov lõi külalistele neljanda värava.

"Tulemuse tegime juba esimesel poolajal. Teine poolaeg ei olnud eriti heal tasemel, kuid viisime asja vajaliku ja kindla võiduni, mis andis meile turniiritabelis teise koha," kommenteeris kohtumist Narva Transi treener Aleksei Jagudin.

Nende vastaste treener Kristjan Tiirik märkis samuti, et 0:3 kaotusseisust oli juba raske mõjutada lõpptulemust mängus niisuguse meeskonnaga nagu Narva Trans: "Võõrustajad mängisid hästi vasturünnakutel, laskmata meil oma mängustiili üles leida."

Narva Transi peamised konkurendid medalivõitluses on Nõmme Kalju ja Tallinna Levadia, kelle omavaheline kohtumine lõppes viigiga 1:1, andes narvakatele võimaluse kerkida turniiritabelis teiseks. Meistrivõistluste liider Flora alistas Kuressaare 2:1 ja Sillamäe Kalev kaotas üsna ootamatult Viljandile 2:3.

Jäänud on veel neli vooru, kuid kalender pakub paremaid väljavaateid Narva Transi konkurentidele, kellel seisavad suuremalt jaolt ees kohtumised turniiritabeli alumise poole meeskondadega. "Tõepoolest, meid ootavad ees rasked kohtumised Flora, Levadia ja Kaleviga, kuid me häälestame end praegu positiivsele tulemusele igas mängus. Mis puutub kalendrisse, siis see on kõigile ühesugune, lihtsalt meil on raskemad mängud alles ees, kellelgi aga olid need varem. Meeskonna häälestus on positiivne, traumasid pole, seetõttu kavatseme võidelda hõbemedali nimel, kuigi miks ei peaks me ka kulda tahtma? Üldse võib minna nii, et võime saada mis tahes koha esimesest - see oleks vahva! - kuni neljandani - see oleks meie läbikukkumine," märkis Jagudin.

"Olen viimaseid matše näinud ja võin öelda, et Narva Trans on praegu ainuke meeskond, kellel on oma mäng. Seda ei saa aga öelda Flora, Levadia ega Kalju kohta. Seepärast leian, et narvakad pretendeerivad täna mitte ainult hõbedale, vaid võivad üritada isegi kuldmedalit," kommenteeris Narva meeskonna treener-konsultant Sergei Ratnikov.

Ida-Viru meeskonnad jäävad esiliigasse püsima

Ratnikov pidi ka pühapäeval Ida-Virumaale tulema, seekord meeskonnaga, mille peatreener ta on - Tallinna Kaleviga. Kiviõlis aga ootas esiliiga liidrit pettumus: ainuke värav, mille lõi Nikolai Lõssanov, tõi võidu Tamme Autole, kes säilitab teoreetiliselt võimaluse võtta osa meistriliigasse ülemineku mängudest. Kiviõli meeskond on viiendal kohal ning jääb teisel kohal olevast Infonetist maha vaid nelja kaotatud punkti võrra, järelejäänud mängude kalender on aga kiviõlilastele üsna soodne. "Nagu meistriliigas, nii on ka esiliigas meeskondade vahel tihe rebimine ja kõik oleneb viimaste mängude tulemustest," märkis Ratnikov.

"Kahjuks kaotasime Flora II-le eelmise mängu, mis oli võtmetähtsusega. Seepärast ütlen, et teoreetiliselt on kõik võimalik, kuid praktikas sõltub palju meie vastastest rohkem kui meist," kommenteeris lühidalt meeskonna juht Erik Šteinberg.

Pärast suvist läbikukkumist, kui Kohtla-Järve Lootus oli väljajäämise äärel, viis meeskond kaotusteta seeria viieni, mängides Levadia II-ga viiki - 1:1. Lootus asetus seitsmendale kohale ja tagas endale liigas püsima jäämise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles