Pensionäride miitingul häbistati Kohtla-Järve võime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionärid tulid miitingule plakatitega, kuid palju kõnekamad olid saadikute ja linnavalitsuse pihta sadanud kurjad sõnad.
Pensionärid tulid miitingule plakatitega, kuid palju kõnekamad olid saadikute ja linnavalitsuse pihta sadanud kurjad sõnad. Foto: Peeter Lilleväli

Neljapäeval korraldasid pensionärid Kohtla-Järvel miitingu, mille peamine eesmärk oli saavutada neile kehtestatud tasuta bussisõidu ajapiirangu tühistamine. Enam kui 200 kokku tulnud eakat inimest kritiseerisid karmilt linnajuhte.

1. novembrist piirati pensionäride tasuta sõitu Kohtla-Järve ühissõidukites ajaliselt - ainult kell 10-15. Enim pani uuendus nördima üle 70aastaseid inimesi, kes said varem bussiga tasuta sõita igal ajal.

Inimesed tulid miitingule plakatitega, millel oli muuhulgas kirjas nõudmine taastada tasuta bussisõit ööpäev läbi. Nad ütlesid, et sõidupiirangu kehtestamisega halvenes nende niigi täbar olukord veelgi. Linn on hajali ning selleks, et sõita hommikul Puru haiglasse analüüse andma või pärastlõunal arsti vastuvõtule, peavad nad maksma 70 senti kummagi otsa eest.

Inimesed rääkisid, et nad ei saa nüüd enam endale lubada õhtul kontserdile sõitu. "Toimus vene koori 35. aastapäev, ma oleksin hea meelega läinud, aga ma pean sõitma bussiga, maksma edasi-tagasi sõidu eest 1,40. Selle rahaga elan terve päeva ära, ostan piima ja leiba," märkis üks miitingul sõna võtnud naine. "Mis õigusega meid niiviisi ahistatakse? Kas linn on tõesti nii kaugele jõudnud, et ei ole raha võimaldada pensionäridele tasuta bussisõitu?"

"Meie kehvast pensionist, millest peame maksma kalli kütte, elektri ja teiste kommunaalide eest, ei jää meil midagi üle," kõneles üks miitingu korraldajaid Ia Koroljova. "Nüüd võeti veel tasuta sõit ära. Kui linnal on väike eelarve, siis ärgu tõstku ametnikud oma palka. Aga ei, ennast nad ära ei unusta, meie aga langeme vaesusse."

Ei hoidnud end tagasi

"Mitte keegi saadikutest ja linnavalitsusest ei tulnud miitingule, kuigi kutsusime. See näitab veel kord nende üleolevat suhtumist pensionäridesse, seda, et nad meie arvamusega ei arvesta," jätkas Ia Koroljova. Teda toetavate pensionäride suust aga kõlas saadikute pihta korduvalt: "Häbi!"

Iseäranis halval arvamusel olid pensionärid saadik Vladimir Evvest - leiti, et ta on nad lolliks teinud. Inimesed ütlesid, et enne valimisi kirjutas ta mitmeid artikleid, mida tuleb linnas paremaks muuta, püüdes seeläbi pensionäride poolehoidu võita. Selle tulemusel kogus ta valimistel kõige rohkem hääli. Kui aga tema kandidatuur linnapea kohale esitati, ta keeldus. "Ta reetis meid kõiki, ta oli lihtsalt peibutuspart," avaldas oma arvamust Ia Koroljova, keda toetasid kõik kokkutulnud.

Inimesed ütlesid, et ei ole rahul linnavalitsuse ja muuhulgas linnapea Jevgeni Solovjovi tööga. Ühel plakatil ilutses kiri: "Härra Solovjov ja vana linnavalitsus! Loovutage koht noortele, kes uutmoodi töötama hakkavad!"

Kavatsevad ka edaspidi välja astuda

Pensionärid rääkisid miitingul, et nad on kaua vaikinud, kuid rohkem seda teha ei kavatse. Iga algus on raske. "Edaspidi on meil kavas esitada muidki nõudmisi, muuhulgas nõuda ka pensionide tõstmist inimväärse tasemeni," ütles Ia koroljova. "Alustasime aga linnavõimudest, kuna nad ei kuula meid üldse, ehkki neid valides lootsime dialoogi ja vastastikust mõistmist."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles