Ainar Ruussaar: "Kohtla-Järve on minu punane Porsche"

Teet Korsten
Copy
Ainar Ruussaar: "Ideaalses mudelis töötavad õpetajad, õpilased ja lastevanemad ühe meeskonnana ja ajavad parima tulemuse nimel sama asja. Kompetents tähendab teadmisi ning oskusi neid teadmisi huvitavalt ja kaasavalt edasi anda. Kodurahu tähendab seda, et kogu koolipere on jõe samal kaldal."
Ainar Ruussaar: "Ideaalses mudelis töötavad õpetajad, õpilased ja lastevanemad ühe meeskonnana ja ajavad parima tulemuse nimel sama asja. Kompetents tähendab teadmisi ning oskusi neid teadmisi huvitavalt ja kaasavalt edasi anda. Kodurahu tähendab seda, et kogu koolipere on jõe samal kaldal." Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eelmisel nädalal kirjutas Põhjarannik, et üks Eesti nimekamaid ajakirjanikke Ainar Ruussaar võib tööle asuda sügisel avatavas Kohtla-Järve riigigümnaasiumis. Rääkisime tuntud meediategelasega haridusest, koolist ning tema enda kirevast ja rikkast ajakirjanikukarjäärist.

Tahtsin alustada intervjuud enda meelest toreda viktoriiniküsimusega, et "Ainar, kas sa oskad öelda, mis ühendab Kohtla-Järvet, Heino Kaljustet ja Valdo Panti?", aga siis tuli juba õige vastus ära, et mõlemad alustasid oma töömehekarjääri Kohtla-Järve koolis õpetajana. Küsin nüüd hoopis, kui palju sa tead kohaliku kooli loost.

Mitte ülemäära palju, peamiselt meediakajastuste kaudu. Peaaegu saja-aastane kool, kus on üle poole tuhande õpilase ja õpetaja. Eestikeelne kool Ida-Virumaal on igal juhul märgilise tähendusega, sellele on suured ootused eestlastel ja võib-olla veelgi suuremad ootused mitte-eesti perekondadel, kes soovivad oma lastele edukat ja turvalist tulevikku maal, kus nad elavad. Hariduse andmine mitmekeelses keskkonnas erutab vahel isegi üleliia ka poliitikuid, mis omakorda tekitab meediavõnkeid ning need võnked elavad siis oma rohkem või vähem salajast elu eri kogukondades või sõpruskondades. Kool peab olema eelkõige rahu ja rahulolu peegeldav paik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles