Kohtla-Järve lugemissaalis saab vaadata meene- ja fotonäitust

Põhjarannik
Copy
Valeri Šilini suveniirid.
Valeri Šilini suveniirid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve keskraamatukogu lugemissaalis saab selle nädala lõpuni tutvuda kahe Sillamäe autori töödega: Valeri Šilini esemete näitusega, mis kannab nime "Suveniirid Sillamäelt", ja Jevgenia Demtšenko makrofotodega. Sissepääs on tasuta. 

"Mõlemad väljapanekud said teoks tänu koostööle Sillamäe kolleegidega," ütles Kohtla-Järve keskraamatukogu lugemissaali juhataja Larissa Ladanjuk. "Usume, et ka kohtlajärvelastel oleks huvitav uute autorite ja nende loominguga tutvuda."

Valeri Šilin on värskete meretuulte linna kujutanud kelladel, nõudel, puidust tahvlitel ja paljudel muudel materjalidel. Tehnikad on samuti erisugused: põletamine, puunikerdus jne. Paarkümmend näitusel olevat eset on vaid väike osa Šilini kogust. Larissa Ladanjuki sõnul võinuks eksponaate väljas olla palju rohkem, ent pisikesi asju nad siia ei võtnud, kuna nende näitusesaalis ei olnud senini vitriine, kuhu neid paigutada saanuks. Nüüdseks on need ostetud ning pannakse peagi ka üles, nii et järgmisel korral saab välja panna palju rohkem esemeid. 

Jevgenia Demtšenko makrofoto.
Jevgenia Demtšenko makrofoto. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sillamäe raamatukogu lasteosakonna töötaja Jevgenia Demtšenko on tegelnud fotografeerimisega juba palju aastaid. Käesoleval fotonäitusel näeb tema jäädvustatud linde, liblikaid, putukaid ja kauneid loodusmaastikke. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles