Alutaguse peretervisepäeval otsitakse keha ja vaimu tasakaalu

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Mullu esimest korda toimunud Alutaguse valla peretervisepäevalt käis läbi paarsada inimest.
Mullu esimest korda toimunud Alutaguse valla peretervisepäevalt käis läbi paarsada inimest. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Alutaguse valla peretervisepäeval saab osaleda mitmel näidistreeningul ja kuulata terviseloenguid. Tegevusi jagub laupäeval, 21. septembril terveks päevaks.

Eelmisel aastal esimest korda toimunud Alutaguse valla peretervisepäevalt käis läbi paarsada inimest ning tookord võõrustas üritust Mäetaguse rahvamaja ja selle ümbrus.

Tänavu toimuvad tubased ja välitegevused Illuka mõisa eri paigus.

Mediteerimise algtõed 

Alutaguse huvikeskuse kultuuritöö koordinaator Ele-Riin Kullamä Golovin märkis, et peretervisepäeva eesmärk on propageerida sportlikke harjumusi, kehalist aktiivsust ja tervislikke eluviise perekonnas.

"Sel aastal soovime pöörata tähelepanu inimese spirituaalsemale poolele. Keha ja vaimu balansseerimist õpetab kõigile soovijatele Lagle Arm Holistika Stuudiost. Plaanis on tutvustada mediteerimise algtõdesid ja juhtida tähelepanu teadvustatud lõõgastumisele. Tänapäeva kiires infoühiskonnas on kohal olemine ja teadlikult aja mahavõtmine väärt oskus."

Beebidest eakateni 

Tallinnast tuleb inimesi inspireerima Vaherite tsirkusepere, kes viib päeva jooksul läbi mitmesuguseid treeninguid, kus saavad osaleda kõik soovijad beebidest eakateni. "Miks mitte õppida žongleerima 85aastaselt?" leidis Kullamä Golovin.

Mitmeid spordialasid, mida saab peretervisepäeval proovida, on võimalik Alutaguse vallas huvi korral ka edasi harrastada, näiteks zumbat, taekwondo'd ja kettagolfi.

"Tervisepäevale on oodatud inimesed igas vanuses, kuna oma tervise eest hoolitsemine on investeering," märkis Kullamä Golovin.

Peretervisepäev toimub kella 10-15 ja on tasuta. Osalejatele pakutakse tervislikke puu- ja juurvilju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles