Omavalitsused püüavad jõuda tegevuseta noorteni

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Enamik noortest on aktiivsed ja ühiskonnale rõõmuks. Omavalitsused püüavad jõuda selle vähemuseni, kes ei õpi ega tööta. Pilt on illustratiivne ja tehtud noortest vabatahtlikest, kes osalesid kampaanias "Narva 2024. aasta kultuuripealinnaks".
Enamik noortest on aktiivsed ja ühiskonnale rõõmuks. Omavalitsused püüavad jõuda selle vähemuseni, kes ei õpi ega tööta. Pilt on illustratiivne ja tehtud noortest vabatahtlikest, kes osalesid kampaanias "Narva 2024. aasta kultuuripealinnaks". Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Kohtla-Järve ja Narva linna ning Toila valla tähelepanu all on praegu üle tuhande noore, kes riigi andmetel ei õpi ega tööta. Omavalitsused selgitavad välja, miks nad on haridusest ja tööturult kõrvale jäänud, et vajaduse korral abikäsi ulatada. 

Noortegarantii tugisüsteem on riigi antud tööriist kohalikele omavalitsustele, mis võimaldab saada teada oma piirkonna mitteõppivatest ja mittetöötavatest 19-26aastastest noortest ning pakkuda neile vajaduse korral tuge haridusteele naasmiseks ja tööturule jõudmiseks. 

Selleks saavad omavalitsuste juhtumikorraldajad sotsiaalkindlustusametilt kaks korda aastas potentsiaalsete abivajajate nimekirjad ja võtavad ise riskirühma kuuluvate noortega ühendust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles