Parimad kirveviskajad võtavad mõõtu Mäetagusel

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Mäetaguse võõrustas 2014. aastal Põhjamaade meistrivõistlusi kirveviskamises vabas õhus. Sel laupäeval toimuvad esimesed Eesti meistrivõistlused sisehallis, mis on sisustatud Mäetaguse mõisa küüni.
Mäetaguse võõrustas 2014. aastal Põhjamaade meistrivõistlusi kirveviskamises vabas õhus. Sel laupäeval toimuvad esimesed Eesti meistrivõistlused sisehallis, mis on sisustatud Mäetaguse mõisa küüni. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Laupäeva südapäeval avatakse Mäetagusel kirveviskehall, mille õnnistavad sisse Eesti meistrivõistlused, kus osaleb ka mitmekordne Põhjamaade meister Rootsist Rauno Wall.

Rauno Wall võitis ka 2014. aastal Mäetagusel toimunud Põhjamaade meistrivõistlused. Laupäeval peetakse aga Mäetagusel esimesed sisetingimustes Eesti meistrivõistlused, kuhu tuleb lisaks Wallile kohale Eesti paremik.

"Pealtvaatajad on väga oodatud. Lisaks võistluste jälgimisele saab proovida mitmesuguseid viskerelvi," ütles korraldaja Marek Peet, kelle sõnul tasub Euroopa suurimat kirveviskamise sisehalli oma silmaga kaeda.

MTÜ Eesti Kirveviskajad sai 2019. aasta lõpus Alutaguse vallalt rendile Mäetaguse mõisa küüni, mis kohandati reeglitele ja nõuetele vastavaks, et viia läbi rahvusvahelisi võistlusi.

"Kuna mujal maailmas on kirveviskajatel treeninguteks sisehallid, kus nad saavad oma täpsust aasta läbi lihvida, ning tulemused räägivad nende kasuks, siis otsustasime leida sobiva hoone ka Eesti kirveviskajatele. Meil on nüüd Euroopa üks suuremaid sisetreeningu- ja võistlushalle," rääkis Peet.

Eestis tegeldakse kirveviskamisega juba 23 aastat. "Korraldame regulaarselt võistlusi ja praeguseks on aktiivseid kirveviskajaid üle viiekümne," ütles Peet.

Peale kirveviskamise on sisehallis võimalus tegelda nii vibu- kui ka ammulaskmisega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles