Festivalile "Tantsi, tibatillukene!" on oodata 400 osalejat

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Tillukesed tantsijad tekitavad publikus alati positiivseid emotsioone.
Tillukesed tantsijad tekitavad publikus alati positiivseid emotsioone. Foto: Erakogu

Pühapäeval, 16. veebruaril kell 13 toimub Kohtla-Järve kultuurikeskuses neljas tantsufestival-konkurss "Tantsi, tibatillukene!".

Festivali korraldab Ida-Virumaa tantsuõpetajate liit, mis ühendab piirkonna linnade tantsukollektiivide juhendajaid ja koreograafe. Tantsuõpetajate liidu esimees Tatjana Tulskaja sõnas, et festivali populaarsus kasvab iga aastaga ning sel korral purustatakse taas osalusrekord, sest osalejaid on oodata peaaegu poolteist korda rohkem kui mullu: 12 kollektiivi ja ligi 400 tantsijat.

Ida-Virumaa tantsuõpetajate liit ühendab ligikaudu 20 koreograafi, kuid festival on kõigile avatud üritus ning nad võtavad alati rõõmuga vastu ka külalisi. Pisikesi tantsijaid tuleb isegi pealinnast: tänavu kolmandat korda näitab oma oskusi Tallinna tantsustuudio Arabesk ning osa võtma oodatakse ka uut kollektiivi Etüüd.

"Idee pole mitte lihtsalt juurdunud, vaid areneb iga aastaga edasi: meiega liituvad üha uued linnad ja kollektiivid," rõõmustab Tulskaja. "Seepärast täiendasime konkursi nominatsioonide nimekirja taas ning tegime ka 3-4aastaste vanuserühma."

Osavõtjaid köidab nii konkursi hea korraldus ja ilus läbiviimiskoht kui ka see, et mudilaste tantsukonkursse Eestis peaaegu ei korraldatagi, ehkki vanemad panevad oma lapsi − eriti tüdrukuid − tantsuringi juba väga varasest east peale. Mudilased tahavad esineda ning tantsujuhendajad on veendunud, et suurel laval esinemise kogemus on neile väga oluline.

Ka vaatajad on selle ebatavalise konkursi ammu omaks võtnud ning teavad: positiivse energia laeng on seal alati kindlustatud.

Parimad etteasted valib välja žürii, mille koosseisu kuuluvad koreograafid Inna Vassiljeva ja Stanislav Bet ning Tammiku rahvamaja perenaine Heli Vähk. Programmi juhib Urmas Laada. Tänu sponsorite toetusele ootab iga osavõtjat väike meeldiv üllatus − sellestki on saanud traditsioon.

Kontsert on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles