Voka saunamaraton ja vastlapäev toimuvad iga ilmaga

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Tänavu ootab saunamaratonil osalejaid ilma jääkatteta paisjärv. See-eest on saunu peaaegu poole rohkem − üheksa.
Tänavu ootab saunamaratonil osalejaid ilma jääkatteta paisjärv. See-eest on saunu peaaegu poole rohkem − üheksa. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Pühapäeval, 23. veebruaril peetakse Vokas teine saunamaraton ning ühtlasi tähistatakse vastlapäeva. Mõlemad üritused on kohandatud lumepuudusega.

Vastlapäeva programm algab Voka spordihoone juures kell 11. Soovijad saavad ratsutada Päite loomapargi hobustega, võtta mõõtu köieveos ja osaleda ujumislestades teatejooksus. Kavas on ka mitmesugused osavusmängud. "Lumepuudus pole probleem: tuleb tegutseda vastavalt oludele," ütles Toila valla spordi- ja kultuurikeskuse spordijuht Andrus Lehismets.

Kell 12 antakse start Voka teisele saunamaratonile. Kui aasta tagasi lippasid võistkonnad ühest saunast teise mööda Voka paisjärve jääd ning kastsid end iga higistamiskorra järel jääauku, siis tänavu ootavad sootuks teistsugused olud.

Kokku on sooja saamiseks üheksa sauna, neist kaks Voka spordihoones, ülejäänud ümber tiigi. Kahes kohas saab saunadevahelist ala läbida paadiga. "Need, kes üle ujuvad, teenivad välja raudmehe tiitli," lubas peakohtunik, üks Viru spordiklubi eestvedajaid Juhan Neiland.

Saunavalikus on seekord nii ratastel saunu, tünnisaunu kui telksaun. Võistluse reegel ütleb, et järgmisesse sauna võib minna siis, kui kogu kolmeliikmeline võistkond on end lõuani vette kastnud. Üksikult registreerunud võistlejatest pannakse võistkonnad kokku enne starti; ühe inimese osalustasu on 5 eurot. 

Saunamaratoni eesmärk on propageerida talisuplust ja leida uusi harrastajaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles