Ida-Virumaal jäävad lähinädalatel ära paljud plaanitud üritused

Põhjarannik
Copy
Üks paljudest üritustest, mis koroonaviiruse leviku tõttu edasi lükkub, on traditsiooniliselt märtsis toimunud Ida-Virumaa kooliteatrite festival. Sel pildil esineb Kohtla-Järve vene gümnaasiumi näitetrupp 2017. aasta festivalil.
Üks paljudest üritustest, mis koroonaviiruse leviku tõttu edasi lükkub, on traditsiooniliselt märtsis toimunud Ida-Virumaa kooliteatrite festival. Sel pildil esineb Kohtla-Järve vene gümnaasiumi näitetrupp 2017. aasta festivalil. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Seoses koroonaviirusega levikuga jäävad Ida-Virumaal lähinädalatel ära või lükkuvad edasi paljud kavandatud üritused. 

Jõhvi kultuuri- ja huvikeskuse direktor Anne Uttendorf ütles, et neljapäeval tehti otsus lükata edasi neli lähinädalatel kavandatud suuremat üritust, mis kõik pidid toimuma Jõhvi kontserdimajas. 

Sel pühapäeval, 15. märtsil ei toimu laste lauluvõistlust "Jõhvi laulukevad", kuhu oli registreeritud 54 osalejat ja mida on saalis tavapäraselt jälginud sadu kuulajaid. 

Edasi lükkuvad ka 20. märtsile kavandatud noortepidu "Like Boom", 24.-26. märtsini toimuma pidanud Ida-Virumaa kooliteatrite festival ja 28. märtsile kavandatud Hans Hindpere laulude päev "Kõnnib kevad...".

Anne Uttendorf ütles, et igaks juhuks tuli need neli üritust edasi lükata. "Peame ikka hoidma ennast ja oma lapsi. Parem karta, kui kahetsada," sõnas ta.

Ta märkis, et kõik praegu edasilükkunud neli üritust on kavas veel sel aastal läbi viia. "Vaatame, kuidas viirusepuhang taandub ja püüame siis sobitada toimumiskuupäevi kontserdimaja plaanidega," sõnas ta. 

Kohtla-Järve kultuurikeskus on tühistanud 24.-26. märtsini toimuma pidanud konkrursi "Viru Ooper", kuhu oli oodata osalejaid ka mitmetest välisriikidest. Keskuse direktori Svetlana Korotkova sõnul ei olnud neljapäeva lõuna ajal veel selge, kas laupäeval toimub või mitte teatrietendus "Akkompaniaator", kus teevad kaasa Venemaa tuntud näitlejad Larissa Lužina, Sergei Nikonenko ning mitmed teised ning kuhu on müüdud sadu pileteid.  

Eesti Kontsert teatas, et jätab kuni märtsi lõpuni ära kõik suurkontserdid ja välisesinejate kontserdid oma neljas kontserdimajas. Jõhvi kontserdimajas jäävad ära 19. märtsil toimuma pidanud kontserdisarja «i nagu interpreet» kontsert «Kummardus Georg Otsale» ja 23. märtsiks kavandatud kontsert "Entel-tentel 50". 

Kuni 1. aprillini jäävad ära kõik koolikontserdid üle Eesti. Ära jäävate kontsertide piletid ostetakse tagasi kuni 17. aprillini.

Integratsiooni Sihtaustus jätab ära laupäeval, 14. märtsil Kohtla-Järvel toimuma pidanud  eesti keele messi „KU-КУ“ seoses valitsuse soovitusega lükata enam kui 100 osalejaga avalikud üritused edasi. 

Reformierakond teatas, et jätab sel reedel ära oma riigikogu fraktsiooni visiidi Ida-Virumaale. Selle käigus pidanuks olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi andma Jõhvi gümnaasiumis kehalise kasvatuse ja endine peaminister Taavi Rõivas ühiskonnaõpetuse tunni. 

Ära jääb ka neljapäeva õhtul Jõhvi keskraamatukogus toimuma pidanud Refoermierakonna esimehe Kaja Kallase raamatuesitlus. Raamatukogu direktori Evelyn Danoilovi sõnul on tühistatud kõik märtsikuusse kavandatud kohtumised raamatute autoritega. 17. märtsil oli plaanis kohtumine Annely Lambiga, 19. märtsil Ilja Masljakoviga, 26. märtsil Barbi Pilvrega. 

Kiviõlis jääb ära 15. märtsiks kavandatud kevadlaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles