Ahtme töökeskuses valmivad neljajalgsetele sõpradele pesad ja majad

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Ahtme töökeskuse poest saavad kassiomanikud oma lemmikutele osta nii seal õmmeldud maja kui ka vilditud mänguasju, mis on valminud Saaremaa töökeskuses.
Ahtme töökeskuse poest saavad kassiomanikud oma lemmikutele osta nii seal õmmeldud maja kui ka vilditud mänguasju, mis on valminud Saaremaa töökeskuses. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

ASi Hoolekandeteenused psüühilise erivajadusega kliendid tundsid koroonaepideemia ajal kõige rohkem puudust tööst. Praeguseks on SA Hea Hoog töökeskused uuesti hoo sisse saanud ja annavad omakorda hoogu inimestele, kes avatud tööturul rakendust ei leia, aga tahavad end samamoodi vajaliku ja väärtuslikuna tunda.

Eriolukorra piirangute leevenemine lubas alates 18. maist avada uuesti töökeskused üle Eesti. Sealhulgas Ahtmes ja Sillamäel, kus tehakse peamiselt õmblustöid: loomapesasid ja -maju, eri suuruses tavalisi ja dekoratiivpatju ning vajaduse korral voodipesu. Käiakse ka erisuguste objektide juures koristamas. 

Sihtasutus Hea Hoog pakub kaitstud töötamise võimalust psüühilise erivajadusega inimestele, kes elavad ASi Hoolekandeteenused kodudes või suunatakse töötukassa või sotsiaalkindlustusameti kaudu. Ahtme töökeskuses leidis neljapäeval mitmes vahetuses ja graafiku alusel tegevust kokku 35 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles