Romurallil on oodata osalejate rekordit

Peeter Lilleväli
Copy
Romuringil võib valida taktikaks ägeda andmise koos plekikolinaga või vastupidi vältida kokkupõrkeid ja läbida tervema autoga rohkem ringe.
Romuringil võib valida taktikaks ägeda andmise koos plekikolinaga või vastupidi vältida kokkupõrkeid ja läbida tervema autoga rohkem ringe. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eeloleval laupäeval, 18. juulil kell 11 toimub endise Viru kaevanduse alal järjekordne Ida-Virumaa romuringi etapp. Eelregistreerunud on üle 90 tänapäeva gladiaatori − üle kahe korra rohkem kui eelmine kord. 

Romuringi eristab romurallist see, et kuigi plekimõlkimine ja kontaktid autode vahel on lubatud, on kõige tähtsam siiski see, mitu ringi sa läbid. Seega võib viisakas sõit ennast lõppkokkuvõttes ära tasuda. Märtsis võitnud Riho Keerme valis just selle taktika. Aga kindlasti ei pääse ka plekikolinast, kuna rada on lühike ja kaheksakujuline ning keskele tekib nõelasilm, kuhu korraga tahaks tormata väga palju autosid.

Nii suure autode hulga puhul jaotatakse osalejad mitmesse alagruppi ning selle järgi, kuidas sõidukõlblike autode hulk väheneb, tehakse regrupeering. Aga autode putitamise pausideks, mis paratamatult tekivad, on korraldajad välja mõelnud mitmeid üritusi ja esineb ansambel Boamadu.  

Eelmine romuring oli üks viimastest suurematest rahvaüritustest, mis siin kandis enne eriolukorra kehtestamist toimus. Ning on üks esimesi suuremaid rahvaüritusi, mis piirangute leevendudes teoks saab. "Kevadel tuli rahvast vaatama tuhande ringis. Nüüd, kus sõitjaid on rohkem ja ilmad soojemad, ootame publikurekordit, aga kindlasti jääb see riigi lubatu piiresse," ütles Artur Smirnov korraldusmeeskonnast. 

Siiski peaksid kõik, kel haigustunnuseid esineb või kes on hiljuti haigusnähtudega inimestega kokku puutunud, koju jääma. "Tervisekontrolli me teha ei saa, aga loodame rahva tervele mõistusele. Mida vastutustundlikumalt me ise käitume, seda rutem taastub normaalne elukorraldus ja hakkavad toimuma ka teised rahvaüritused," sõnas Smirnov. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles