Toila purjetaja võidutses katkise käeluuga Eesti suurimal regatil

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
KODUSADAMAS TAGASI: Joel Kõiv naasis nädalaselt Muhu väina regatilt esmaspäeval. "Nüüd olen täis uut energiat. Keskendusin väga palju pere ja töö arvelt oma hobile, nüüd pean keskenduma perele ja tööle. Aga sõite on veel ja ma saan ka kipsis käega purjetada, kas või osaleda Toila purjetamise kolmapäevakutel."
KODUSADAMAS TAGASI: Joel Kõiv naasis nädalaselt Muhu väina regatilt esmaspäeval. "Nüüd olen täis uut energiat. Keskendusin väga palju pere ja töö arvelt oma hobile, nüüd pean keskenduma perele ja tööle. Aga sõite on veel ja ma saan ka kipsis käega purjetada, kas või osaleda Toila purjetamise kolmapäevakutel." Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

"Meie kangelane!" tervitatakse Joeli Kõivu veel mitu päeva pärast 63. Muhu väina regatilt naasmist, kui kohtume intervjuuks Toila sadamas. 29. juunil alustas ta sealt ligi kolm nädalat väldanud seiklust, murdes selle eelõhtul käeluu, ent sõitis läbi nii Holmi kui Muhu väina regati, enne kui lasi käe kipsi panna. Kas vapruse eest sai eriauhinna? "Selle eest peaks saama kere peale, mitte eriauhinna," muheleb kirglik purjetaja takkajärele. 

Mis käega juhtus? 

Kukkusin küünarnuki peale. Tundsin küll, et valus on, aga... Võib öelda, et sellest kolmest nädalast sai tõeline seiklus. Kui hakkasin Toila sadamast paati viima, siis sain sadama faarvaatris rooliga vastu põhja ning rool purunes. Katkise rooliga sõitsin Viinistusse, sealt paar päeva hiljem Loksale, kus seda viis tundi remontisin. Rool sai korda, paat vette tagasi, öösel kell kaks olin juba Pirital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles