Sompas näidatakse saja meetri sügavusel vee all vändatud filmi

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Film "Üks hingetõmme" on pühendatud sukelduja ja mitmekordse maailmarekordiomaniku Natalia Molchanova elule.
Film "Üks hingetõmme" on pühendatud sukelduja ja mitmekordse maailmarekordiomaniku Natalia Molchanova elule. Foto: kinopoisk.ru

Neljapäeval, 13. augustil kell 21 korraldab Kohtla-Järve kultuurikeskus suvise kinopikniku − Sompa klubi kõrval saab vaadata uut Vene filmi "Üks hingetõmme". Film on vene keeles eestikeelsete subtiitritega. Üritus on tasuta.

Kohtla-Järve kultuurikeskuse direktor Svetlana Korotkova ütles, et kuna sel aastal ei soovitata suuri massiüritusi korraldada, otsustas Kohtla-Järve linnavalitsus suve lõpul traditsioonilist Järve linnaosa päeva mitte pidada, ent kultuurikeskuse loominguline kollektiiv pakub linnarahvale väikseid rõõme sellest hoolimata.

"Eelmisel laupäeval oli Kohtla-Järve kultuurikeskuse juures suurepärane muusikaõhtu," on ta rahul. "Nüüd rõõmustame Sompa elanikke, kuid ootame kinopiknikule kõiki teisigi, kes saavad ja tahavad tulla oma õhtut ebatavalisel moel veetma. Loodan, et ilm meid alt ei vea."

"Üks hingetõmme" on esimene Vene mängufilm, mille võtted toimusid avamerel saja meetri sügavusel. Tegemist on spordidraamaga, mis on pühendatud sukelduja ja mitmekordse maailmarekordiomaniku Natalia Molchanova (1962-2015) elule. Režissöör on Jelena Hazanova, film esilinastus märtsis.

Marina Gordejeva on lapsepõlves treenerist isa käe all tegelnud tipptasemel ujumisspordiga. Spordikarjäär aga katkeb, naine loob pere ja elab tavalist elu edasi. Pärast valusat lahutust 40aastasena avastab Marina endale ekstreemse spordiala − vabasukeldumise. See tähendab sukeldumist ühe hingetõmbega nii sügavale kui võimalik. Vete sügavustes algab naise võitlus oma sisemiste hirmude ja minevikuga. Vee jõu abil ning oma hirme trotsides leiab Marina lõpuks rahu ja olemise uue mõtte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles