Jüri Konrad: "Loodan, et minust on tolku Jõhvile!"

Copy
Jüri Konrad tunnistab, et ta ei tunne varasemast ajast Jõhvi eluolu ega inimesi, tal pole ka kõrgharidust, kuid peab oma tugevaks küljeks head oskust inimestega nelja silma all vestelda.
Jüri Konrad tunnistab, et ta ei tunne varasemast ajast Jõhvi eluolu ega inimesi, tal pole ka kõrgharidust, kuid peab oma tugevaks küljeks head oskust inimestega nelja silma all vestelda. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tänavune sügis oli Valgamaa mehele Jüri Konradile keeruline aeg. Veebruaris oli ta kohalikus poliitlahingus langenud abivallavanema kohalt. Kokku oli kuivanud käive tema hostelis ja ööklubis. Siis tuli aga ootamatu telefonikõne Keskerakonna aseesimehelt Jaanus Karilaiult: "Jüri, mine Jõhvi vallavanemaks!"

Vallavanema ametisse asujalt eeldatakse, et ta tunneb hästi seda piirkonda, kohalik kogukond teab ja toetab teda, tal on asjakohane haridus ja töökogemus. Teil pole sellest loetelust midagi muud peale lühiajalise töö Eesti teises otsas Valga abivallavanemana. Miks te nõustusite Jõhvi vallavanemaks tulema? 

Vastab tõele, et nii on. Kui selline jutuajamine tuli, siis pikka mõtlemisaega mul polnud. Närveerisin, öö läbi ei maganud. Mõtlesin ja arutasin oma lähedastega, ka emaga, kes oli pikka aega Puka vallavanem. Jõudsin mõttele, et iga päev sellist võimalust ei pakuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles