Virumaa muusikafestival kostitab tasuta tippkontsertidega

Põhjarannik
Copy
Tallinna trompetiansamblit näeb konkursi "Virumaa noor muusik 2020" lõppkontserdil 3. detsembril Jõhvi kontserdimajas.
Tallinna trompetiansamblit näeb konkursi "Virumaa noor muusik 2020" lõppkontserdil 3. detsembril Jõhvi kontserdimajas. Foto: Valga maavalitsus / Facebook

Arvult teine Virumaa muusikafestival toob regiooni eri paikadesse kaheksa kontserti, kus näeb nii ooperitähti kui rahvusmeeskoori. 

"On hea meel, et hoolimata praegusest uskumatust olukorrast kogu maailmas pakume siiski võimalust Virumaa elanikele kohtuda Eesti paremate muusikutega," ütles festivali kunstiline juht Pille Lill. "Usun, et kultuurielamused on praegu suurimad lohutajad nii publikule kui esinejatele." 

Teist korda toimuval festivalil saab nautida kontserte Kohtla-Järvel, Illukal, Tapal, Sillamäel, Kundas, Kiviõlis ja Jõhvis. Avakontsert on laupäeval, 28. novembril, kui Kiviõli rahvamajas astub publiku ette klarnetiduo Marten Altrov ja Martin Kuusk.

Pühapäeval, 29. novembril täidab Kohtla-Järve kultuurikeskuse lava Eesti rahvusmeeskoor. Dirigendipuldis seisab Mikk Üleoja, kes on 2011/2012. hooajast koori kunstiline juht ja peadirigent.

Eesti rahvusmeeskoor on oma pika ajaloo jooksul andnud üle 7000 kontserdi alates Eestist kuni Põhja-Ameerika ja Aasiani. Rahvusmeeskoori repertuaar ulatub renessansist 21. sajandi muusikani. Kohtla-Järve kontserdil on kavas Tšaikovski, Sviridov, Kreek, Tormis jt. Publiku arv on piiratud ja tasuta pääsmeid on võimalik saada Kohtla-Järve kultuurikeskuse kassast.

Kohtla-Järve kultuurikeskusse jõuab Virumaa muusikafestival ka 6. detsembril, pakkudes publikule nautimiseks ooperigala, kus esinevad Olga Zaitseva (sopran), Ivo Posti (kontratenor), Pavlo Balakin (bass) ja klaveril Piia Paemurru.

Esimest korda toimub ka konkurss "Virumaa noor muusik 2020", mis on avatud Virumaa muusikakoolide õpilastele. Konkursi finaal ja lõpp-kontsert on 3. detsembril Jõhvi kontserdimajas. Lisaks konkursi võitjatele astub seal üles Tallinna trompetiansambel. 

Festivali kõikidele kontsertidele on sissepääs tasuta.

Virumaa muusikafestivali korraldab Pille Lille muusikute fond, mis sündis 2003. aastal missiooniga igakülgselt toetada andekaid muusikuid nende professionaalsete oskuste arendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles