Kohtlajärvelasi oodatakse taas lumelinna ehitama

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve kultuurikeskuse loominguline meeskond teavitas festivali "Lumelinn" algusest ning tegi ise otsa lahti.
Kohtla-Järve kultuurikeskuse loominguline meeskond teavitas festivali "Lumelinn" algusest ning tegi ise otsa lahti. Foto: KOHTLA-JÄRVE KULTUURIKESKUS

Kohtla-Järve kultuurikeskus kutsub linnaelanikke taas lumelinna rajama: traditsiooniline lumeskulptuuride festival "Lumelinn" toimub laupäeval, 6. veebruaril kell 11 kultuurikeskuse ees platsil. Registreeruda saab 5. veebruarini ning huvilistel tasub kiirustada: osaleda saab ainult 10 võistkonda.

Konkurss läheb lahti kell 11. Lumekujude ehitamiseks on nagu ikka aega kolm tundi, seejärel hindab žürii valminud skulptuure ning kell 14.15 on kavas autasustamine. Meeskonnas võib olla kaks kuni kaheksa inimest; nad võivad esindada eri asutusi, olla ühe perekonna liikmed või ka lihtsalt koondvõistkonnad. Kingitused ootavad kõiki võistkondi, kõige originaalsema liumäe valmistaja aga saab eriauhinna. Registreerimine ja info e-posti aadressil infojuht@kjkk.ee.

Korraldajad eraldavad lumeskulptuuride valmistamiseks maalapi, arhitektide ja ehitajate fantaasiat ei piirata, ent aastatepikkusest kogemusest lähtudes soovitatakse tulevase rajatise idee enne läbi mõelda. Vajalikud abivahendid ja tööriistad (labidad, kühvlid, ämbrid, värvid jms) tuleb osalejail endil kaasa võtta, vett lumekujude tugevdamiseks saab kohapealt.

Traditsiooniline talvefestival, mida paljud linlased kannatamatult ootavad, ei piirdu seekord vaid ühe päevaga: 26. jaanuarist 8. veebruarini kestab ka digitaalne lumeskulptuuride festival. Linlased ehitavad lumeskulptuure või -rajatisi sinna, kuhu ise soovivad, teevad nendega pilti ning saadavad fotod e-posti aadressil info@kjkk.ee. Kõik need pildid avaldatakse Kohtla-Järve kultuurikeskuse Facebooki lehel. Võitja selgub publikuhääletuse tulemusel ning teda ootab ees eriauhind − tuubitamine Alutaguse tuubipargis.

"Kohtlajärvelased reageerisid uuele ettepanekule aktiivselt: fotosid on juba palju," rõõmustab Kohtla-Järve kultuurikeskuse infojuht Jurate Kastritskaja. "Väljas on imeline talveilm, mis lausa kutsub värskes õhus aega veetma. Seepärast loodame, et nii virtuaalne kui ka reaalne festival pakuvad kõigile rohkelt positiivseid emotsioone." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles