Imemäe − Sillamäe metsatukas peituv salapärane muinasjutuvälu

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Igal aastal meisterdab Jegor Gorbunov puidust aasta sümboli. Need pole ehk täiuslikud, kuid fantastiliselt köitvad on küll.
Igal aastal meisterdab Jegor Gorbunov puidust aasta sümboli. Need pole ehk täiuslikud, kuid fantastiliselt köitvad on küll. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Rahva seas Imemäe (Tšudomäe) nime all tuntud metsalagendik paikneb umbes kolme kilomeetri kaugusel Sillamäest, ent kuuldused sellest on levinud ka kaugele väljapoole linna piire. Lisaks kohalikele on sinna tee leidnud kaugemalt pärit inimesed, ehkki seda paika ei leia mitte üheltki kaardilt ega turismikataloogi lehekülgedelt.

Sillamäe pensionärid hakkasid oma puhkekohta rajama seitse aastat tagasi vana tee lõppu. Seda teed mööda armastavad linnaelanikud kõndimas käia ja seda nimetatakse terviserajaks: seal käiakse jooksmas, kepikõndi tegemas ja lihtsalt niisama jalutamas. Omal ajal viis see tee taludeni, mida aga pole enam ammu. Ümberringi on ainult mets.

"Meie ilus promenaad valmis alles hiljuti, seetõttu käisid varem kõik siin jalutamas," räägib üks Imemäe rajajatest Tatjana Mihhailova. "Praegu on mõnus ka mööda promenaadi kõndida, kuid vahel tahaks linnakärast eemal lõõgastuda. Ja mis võiks männimetsast parem olla? Ükskord mööda teerada jalutades pöörasin tähelepanu ilusale lagendikule ning näitasin seda ka sõbrannadele − sinna võiks ju pingid paigaldada? Sellest kõik alguse saigi. Pärast pinki tuli laud, siis varikatus kaitseks vihma ja tuule eest. Sisse sai seatud ka lõkkekoht ning siin hakati mitmesuguseid pühi pidama ja üritusi läbi viima. Isegi liivakast sai paigaldatud ning paljud hakkasid siin koos lastelastega käima."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles