Jõhvi muuseum kutsub ajarännakule keskaegses kindluskirikus

Põhjarannik
Copy
Jõhvi muuseum asub Mihkli kiriku altarialustes võlvkeldrites ja selle üheks ehteks on klaasimaal "Jõhvi legendid".
Jõhvi muuseum asub Mihkli kiriku altarialustes võlvkeldrites ja selle üheks ehteks on klaasimaal "Jõhvi legendid". Foto: JÕHVI MUUSEUMI SELTS

Jõhvi Mihkli kirik paljastab muinsuskaitsepäevade ajal oma saladused ja legendid ning kindluskiriku muuseum on sel ajal avatud tasuta.

Jõhvi muuseumi selts ootab noori muinsuskaitsehuvilisi osa saama muinsuskaitsepäevade programmist "Jõhvi Mihkli kiriku saladused ja legendid".

"Osalejad saavad külastada Jõhvi kindluskirikut ja selle muuseumi, uurida kindluskiriku ümbrust ning tutvuda muististega," selgitas Jõhvi muuseumi seltsi esimees Anne-Ly Reimaa.

Neljapäeval, 9. septembril kell 10 on Jõhvi Mihkli kiriku õueala avatud algklassidele, kes on programmi ette tellinud.

Pühapäeval, 12. septembril kell 13 on lapsed koos vanavanematega oodatud kiriku õunaaeda, et vaadata vanu fotosid Jõhvist ning teha ajarännak keskaegses kindluskirikus. Kirikus on samal ajal avatud raamatunäitus "Vana Jõhvi".

Euroopa muinsuskaitsepäevi on peetud igal aastal septembris kolmkümmend aastat. Kõiki Eesti kultuuripärandit tutvustavaid sündmusi veavad kohalikud inimesed. Tänavune muinsuskaitsepäevade teema on "Peidus pärand". Jõhvi kindluskiriku muuseum on 9. ja 12. septembril avatud tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles