Saka Posti talu kodukontsertide hooajale paneb punkti tšellokvartett

Põhjarannik
Copy
Pühapäeval kell 18 võtab Saka külas Posti talu piknikulaval koha sisse tšellokvartett C-Jam.
Pühapäeval kell 18 võtab Saka külas Posti talu piknikulaval koha sisse tšellokvartett C-Jam. Foto: Erakogu

Sel suvel Sakal kümnel korral oma koduõuel muusikahuvilisi võõrustanud Posti talu tõmbab 19. septembril kell 18 oma suvekontsertide sarjale joone alla tšellokvarteti C-Jam kontserdiga.

Juba 17 aastat tegutseva Eesti tuntuima tšellokvarteti kontserdil kuuleb klassikalist muusikat ja ka rokkbändide tuntud lugusid. Pärt Tarvas, Levi-Danel Mägila, Margus Uus ja Tõnu Jõesaar esitavad kontserdil oma käekirjaga näiteks nii Brahmsi ja Wagneri loomingut kui ka AC/DC, Queeni, Boney M-i ja mitmete teiste bändide palasid.

Kui eelneva üheksa kontserdi esinejad hõikas Posti talu peremees Toomas Nõmmiste juba kevadel välja, siis 19. septembri taga oli kirjas "üllatuskontsert". Ta tunnistas, et valis suvehooaja lõpetajaks oma abikaasa Renna ühe lemmikansambli.

Senist üheksat kontserti on Nõmmiste sõnul külastanud üle 600 inimese ehk ligemale 70 inimest kontserdi kohta, mis on tema hinnangul koduse ürituse kohta hea tulemus. Kõige rohkem külastajaid − ligemale 200 − oli taluõuel augusti alguses, mil piknikulaval esinesid Jaagup Kreem ja Tanel Langi. Eriline oli ka Marek Sadama kontsert, mis kestis planeeritud poolteise tunni asemel üle kolme tunni.

Toomas Nõmmiste ehitas ise oma kodutalu õue lava, kus on sel suvel esinenud kümned muusikud.
Toomas Nõmmiste ehitas ise oma kodutalu õue lava, kus on sel suvel esinenud kümned muusikud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Nõmmiste sõnul on ta mõnele väiksema külastajate arvuga kontserdile pidanud ka omast taskust peale maksma. Kuid kokkuvõttes on ta piletiraha ja toetajate abiga nõnda välja tulnud, et talu ei pea haamri alla minema. Lisaks tuleb piletituludest ka enam kui 600eurone annetus vähiravifondile. "Kui panen juurde neist kontsertidest saadud emotsiooni ja publiku rahulolu, siis olen kindlasti plussis," ütles ta, märkides, et kavatseb kontserdisarja korraldada ka järgmisel suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles