Narva linnuse talvelahingus näeb mõõgavõitlust ja kuuleb trubaduure

Põhjarannik
Copy
Talvelahingus lähevad käiku nii mõõgad kui ka püssid.
Talvelahingus lähevad käiku nii mõõgad kui ka püssid. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Laupäeval Narva linnuses toimuval ajaloofestivalil "Narva talvelahing 2021" saab jälgida mõõgavõitlust ja kuulata keskaegset muusikat.

Kell 13 algab linnuse Reconditoriumi saalis kontsert, kus Thord Lindé ja Lasse Zackrisson Rootsist ning Olavi Kõrre Eestist esitavad 18. sajandi muusikat ja luulet.

Kell 15 näeb läänehoovis ligemale pool tundi kestvat mõõgavõitluse etendust.

Päeva kulminatsiooniks on kell 16 läänehoovis algav talvelahing, kus mängitakse läbi episoode ühest Narva ajaloo ja Põhjasõja olulisemast lahingust, kus Rootsi kuninga Karl XII kurnatud 11 000-meheline vägi ründas ja võitis 1700. aasta novembris ligi neljakordse arvulise ülekaaluga Vene vägesid, kes olid mitu kuud Narva kindlust piiranud.

Festivali raames toimub reedel Narva kolledžis ja laupäeval Narva linnuses konverents ja kontsert "Piiriala Narva", mis käsitleb Narva seoseid Rootsiga ja Narvat kui piirilinna. Üritus heidab valgust Narva ajaloolisele piiriäärsele staatusele ning identiteedile piiriala ja kohtumispaigana eri suurvõimude, keelte ja identiteetide vahel. Esinevad teadlased ja artistid Rootsist, Soomest ja Eestist.

Sissepääs kõikidele üritusele on tasuta, kuid konverentsile ja kontserdile tuleb enne registreeruda veebilehel fienta.com.

Ajaloofestivali saab külastada vaid COVIDi tõendi ja isikut tõendava dokumendi esitamisel. Festivali ajal tuleb kõigil alates 12. eluaastast kanda siseruumides maski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles