Germo Saar avab uues võtmes põlevkivi ja puulehti, puidust ja metallist rääkimata

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Pukid tegi Germo testtootena ja need sobivad tema rustikaalsesse kööki nagu valatult. Köögilaua ülesannet täidab vana tööpink. Köögimööbel on sõbra toodetud. "Mulle meeldivad kontrastid, elus ka. Kui kõik on vana ja puidust ning mööbel oleks ka täispuidust, oleks seda minule liiga palju. Tahtsin köögimööblis sirget joont ja seda tuleb elamises veel. Ka elutoa trepp tuleb sirge servaga, metallist, puidust ja epoksiidivaigust ning valgustusega," räägib Germo, kelle üheks leivanumbriks ongi trepid.
Pukid tegi Germo testtootena ja need sobivad tema rustikaalsesse kööki nagu valatult. Köögilaua ülesannet täidab vana tööpink. Köögimööbel on sõbra toodetud. "Mulle meeldivad kontrastid, elus ka. Kui kõik on vana ja puidust ning mööbel oleks ka täispuidust, oleks seda minule liiga palju. Tahtsin köögimööblis sirget joont ja seda tuleb elamises veel. Ka elutoa trepp tuleb sirge servaga, metallist, puidust ja epoksiidivaigust ning valgustusega," räägib Germo, kelle üheks leivanumbriks ongi trepid. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Germo Saarel pole vahet, kas ta disainib ehteid või treppe, vanne või lõkkeasemeid − ühtviisi loovalt mõtleb ta olemasolevatest materjalidest välja uudseid lahendusi, aga leiutab ka uusi. Näiteks arvab ta, et puulehed võiksid enne kompostihunnikusse jõudmist inimesi veel teenida. Mil moel, saab teada intervjuust.

Jäid mulle silma juba viie aasta eest mentorklubis, kus osalesid oma põlevkivist ehetega ja kuulasid kogemustega ettevõtjate nõu, kuidas edasi liikuda. Vahepeal oled jõudnud juba ise algajatele ettevõtjatele mentor olla ja sinu tootepere on kasvanud ehetest palju suuremaks: riburada on lisandunud trepid, serveerimis-, diivani- ja söögilauad, toolid, lõkke- ja grillikoht...

Viis aastat tagasi ehitasin läbi kahe korruse korterit, kuhu tegin ise voodi, laua ja trepi. Ja siis tegin esimesed ehted − kõrvarõngad elukaaslasele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles