Politsei alustas süüteomenetlust maski kandmisest keeldunud ja korrakaitsjaid sõimanud naise suhtes

Põhjarannik
Copy
Jõhvis asuv Pargi kaubanduskeskus.
Jõhvis asuv Pargi kaubanduskeskus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Politsei alustas süüteomenetlust naise suhtes, kes sisenes Jõhvi Pargi kaubanduskeskusesse maskita ja sõimas politseinikke, kes palusid tal maski korrektselt ette panna. Naine süüdistab politseinikke volituste ületamises. 

Politsei teatel sisenes naine teisipäevale kaubanduskeskusesse maskita ega pannud seda ka hiljem korrektselt ette. Kui politseinikud palusid tal maski õigesti ette panna ning esitada dokumendid, hakkas naine nendega vaidlema.
 
Politseinikud andsid naisele korralduse tulla politseiautosse menetlustoimingute läbiviimiseks. Naine keeldus ja  muutus verbaalselt agressiivseks. Ta sõimas politseinikke roppude ja solvavate väljenditega. 
 
Kuna naine osutas politseile passiivset vastupanu, võtsid meie ametnikud naise kätest kinni ja toimetasid ta politseiautosse.
 
Politseiametniku solvamine ja maski mittekandmine on politsei kinnitusel süüteod, mille osas alustati naise suhtes  menetlust. 
 
Kinnipeetud naise ema kinnitas venekeelsele Postimehele, et neljapäeval esitas tema tütar politseile avalduse süüdistades politseininikke volituste ületamises. Ema väitis sotsiaalmeedias, et politseinikud väänasid ta tütre käsi, tirisid ta jõuga välja Coopi poest ja viisid jaoskonda selle eest, et mask ei katnud ta nina jättes seejuures tähelepanuta kõrval kõndinud täiesti maskita inimesed. 
 
Politsei selgitas sotsiaalmeedias avaldatud teates, et piirangutest kinnipidamise üle järelevalvet tehes politseinikud eelkõige vestlevad inimestega ja selgitavad maskikandmise nõuet. Kui inimene keeldub politseinike korraldustest on politseinikel õigus korrakaitseseaduse alusel toimetada inimest politseiautosse või jaoskonda menetlustoiminguteks või isikusamasuse kontrollimiseks.
 
Maskikontrolle teostavad politseinikud kannavad kehakaameraid ning ka sel juhtumil on kogu vestlus pildi ja heliga salvestatud.
 
Kui inimene tunneb, et temaga on ebaõiglaselt käitutud, siis tal on õigus pöörduda kaebusega kas politsei või prokuratuuri poole. Kaebuse esitamisel kontrollitakse kaebuses toodud asjaolusid, kogutakse ja analüüsitakse selgitusi ja tõendeid ametnike tegevuse õiguspärasuse hindamiseks.
 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles