"MustonenFest" toob Jõhvi õigeusu kiriku meeskoori

Põhjarannik
Copy
13-liikmeline meeskoor Logos  on tuntud kogu maailmas.
13-liikmeline meeskoor Logos on tuntud kogu maailmas. Foto: Vlad Surskis

Teisipäeval, 1. veebruaril astub Jõhvi kontserdimajas "MustonenFesti" raames lavale Läti õigeusu kiriku meeskoor Logos.

Oodata on muusikaelamust nagu koorikontserdilt ikka, ainult et Logost eristab repertuaar: kavas on vene ja juudi õigeusu muusika, märkis produtsent Tuuli Metsoja.

Läti õigeusu kiriku meeskoor Logos sündis preester Ioanne Shenrocki eestvõttel. Ta hakkas õigeusu muusikale pühendunud koori loomise ja arendamisega tegelema 1990. aastatel, mil see oli taas võimalik.

Novembris 2013 kujunes koor ümber Läti õigeusu kiriku meeskooriks ja sai uue hingamise. Praegu laulab kooris 13 pühendunud muusikut, kes esinevad kõikjal maailmas. Koori nimi Logos (kreeka keeles sõna, mõte, õpetus) on sügavalt sümboolne: sõnade abil püütakse tuua publikuni laulude mõte, edastada vaimulikku ja humaanset õpetust ning luua sidet publiku ja muusikute vahel.

Logose toob Eesti kontserdisaalidesse "MustonenFest", mis on üks Eesti vanemaid muusikafestivale ja toimub igal aastal. Kunstilise juhi Andres Mustoneni muusikalisi tõekspidamisi ja haaret peegeldaval festivalil esinevad Eesti väljapaistvamad muusikakollektiivid ja kõrge tasemega välisartistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles