Virumaa muusikafestival toob Eesti tipud ja maailma esiettekande koju kätte

Põhjarannik
Copy
Festivali peaesineja Eesti rahvusmeeskoor dirigent Mikk Üleoja juhatusel paneb festivalile punkti Kohtla-Järve kultuurikeskuses 27. veebruaril.
Festivali peaesineja Eesti rahvusmeeskoor dirigent Mikk Üleoja juhatusel paneb festivalile punkti Kohtla-Järve kultuurikeskuses 27. veebruaril. Foto: Erakogu

19. veebruaril algav Virumaa muusikafestival "Ole hoitud, Eesti" rõõmustab virulasi nelja kontserdiga, kuhu on tasuta sissepääs.

Festivali avab laupäeval, 19. veebruaril Kiviõli rahvamajas ETV tütarlastekoor Aarne Saluveeri juhatusel.

Vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril laulavad Narva-Jõesuu huvikeskuses Maria Veretenina (sopran), Annaliisa Pillak (metsosopran) ja Aare Saal (bariton) ning neid saadab klaveril Tiina Kärblane.

26. veebruaril kõlab Tapa valla kultuurikojas uudisteos. Liis Jürgensi vokaaltsükli esitavad metsosopran Annaliisa Pillak, flöödimängija Oksana Sinkova, saksofonist Virgo Veldi ja teose autor harfil.

Festivali peaesineja Eesti rahvusmeeskoor dirigent Mikk Üleoja juhatusel paneb festivalile punkti Kohtla-Järve kultuurikeskuses 27. veebruaril.

III Virumaa muusikafestival, mis sügistalvest COVIDi tõttu edasi lükkus, on pühendatud Eesti Vabariigi 104. aastapäevale.

"On hea meel pakkuda Virumaa elanikele võimalust kohtuda Eesti parimate muusikutega," ütles festivali kunstiline juht Pille Lill. "Usun, et kultuurielamused on suurimad lohutajad praeguses hetkes nii publikule kui esinejatele."

Pille Lille muusikute fondi missioon festivali korraldamisel on anda hoogu nii Ida- kui ka Lääne-Virumaa kultuurielule, luues kohalikule elanikkonnale lisajuurdepääsu kvaliteetsest muusikast osasaamiseks. Kõik neli Virumaa linnades toimuvat kontserti on tasuta sissepääsuga.

"Festivali raames viime esimest korda läbi heategevusliku algatuse "Tõsta pilk ja ava süda", millega toetame Virumaa noori muusikuid kvaliteetsete instrumentide soetamisel. Kutsume nii ettevõtteid kui eraisikuid algatust toetama," ütles Pille Lill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles