Ida-Virumaa kooliteatrite festivalile on tänavu oodatud ka publik

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Tänavuse kooliteatrite festivali lõpetab Tatjana Kundozjorova juhendatav MTÜ Teater JRG, kes esitab Dana Siderose näidendil põhineva, noortele olulisi teemasid käsitleva loo.
Tänavuse kooliteatrite festivali lõpetab Tatjana Kundozjorova juhendatav MTÜ Teater JRG, kes esitab Dana Siderose näidendil põhineva, noortele olulisi teemasid käsitleva loo. Foto: Igor Parv

22. ja 23. märtsil peetakse Jõhvi kontserdimajas taas Ida-Virumaa kooliteatrite festivali ning pärast pikka pausi on festivalietendusi vaatama oodatud ka publik. Üritus on kõigile tasuta, koroonatõendit ei nõuta.

Festivali koordinaatoril Anne Uttendorfil on hea meel, et festivali traditsioon läheb edasi ja noorte teatrihuviliste järjekordne kohtumine leiab aset just märtsis, mis on teatrikuu.

"Koroonaaeg on teatritruppide ridu märgatavalt hõrendanud, kuid kõige vastupidavamad neist tegutsevad edasi ning neil on valminud ka uued lavastused."

Konkurss toimub kolmes vanuserühmas. Kõige rohkem etendusi − seitse − on kavas vanemas, 10.-12. klasside vanuserühmas. Kahe päeva jooksul saab vaadata kümne teatritrupi 17 lavastust.

"Festivali ajakava on väga tihe. Veel mõned aastad tagasi mahtusime kolme päeva sisse vaevu ära − žürii pidi selle ajaga läbi vaatama kuni 30 etendust −, ent praegust olukorda arvestades on peaaegu poole võrra vähem etendusi samuti väga hea tulemus," sõnas Uttendorf.

Viimati kohtusid noored teatrihuvilised Jõhvis mullu novembris − koroonapiirangute tõttu oli festivali mitu korda edasi lükatud. Sügisel see siiski toimus, kuid saalis viibisid toona vaid noored näitlejad ja žüriiliikmed. Osa festivalitöid sai vaadata ekraanilt, kõik soovijad said sündmustel silma peal hoida interneti vahendusel.

"See oli sundolukord, sest teater on ikkagi selline kunst, kus näitleja ja publik peavad üksteisele silma vaatama. Lõpuks on meil selline võimalus jälle olemas ning ootame publikut väga. Loodan, et õpetajad ja õpilased leiavad aega ja võimalust etendusi vaatama tulla," rõhutas Uttendorf, lisades, et info festivali kohta on koolidesse juba laiali saadetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles