Kinos Amadeus rullitakse lahti filmifestivali punane vaip

Põhjarannik
Copy
XV "Laterna magica" žürii liikmete sõnul oli filmide hindamine raske, ent samas ka lõbus töö.
XV "Laterna magica" žürii liikmete sõnul oli filmide hindamine raske, ent samas ka lõbus töö. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval, 14. mail kell 14 peetakse Jõhvi kontserdimaja kinos Amadeus XV harrastusfilmide festivali "Laterna magica" võitjate auhinnagala ning näidatakse festivali parimaid filme.

Tänavuse juubelifestivali võitjad on žürii pingsa töö tulemusel juba selgunud, kuid tehakse teatavaks alles eeloleval laupäeval. Konkurss viidi läbi seitsmes nominatsioonis ning kokku laekus 63 tööd. Eriti palju oli tänavu multifilme.

Žürii alalise liikme, pealinna ajakirjaniku ja režissööri Sergei Ovtšenkovi sõnul on "Laterna magical" tulnud hinnata ka poolteist kuni kaks korda rohkem konkursitöid, ent kuna tänavu lubasid korraldajad saata festivalile pikemaid filme, siis kulus 30. aprillil filmide vaatamiseks sama palju aega nagu varem 100-120 filmi vaatamiseks.

"Olen väga väsinud, kuid oli palju toredaid filme, nii et see on mõnus väsimus. Parimate nimed jäävad esialgu saladuseks, ütlen vaid seda, et üks mulle äärmiselt südamelähedane Eesti linn rõõmustas mind sel aastal väga," kirjutas Ovtšenkov oma vastukajas.

Festivali koordinaator ja ideeline juht Anna Maskajeva lisas, et juubelifestivali auhinnagalal ootavad publikut ees meeldivad üllatused.

Amadeusi uksed on laupäeval avatud kõigile filmihuvilistele ning festivali parimaid filme saab vaadata tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles