Vangla korraldab sünnipäeva puhul Jõhvis heategevusliku jooksu ja rahvapeo

Põhjarannik
Copy
10 km rada viib jooksjad ka Viru vangla juurde, aga jooksude stardid ja finiš ning muud üritused on reedel koondunud uuele Jõhvi staadionile ja selle lähiümbrusesse.
10 km rada viib jooksjad ka Viru vangla juurde, aga jooksude stardid ja finiš ning muud üritused on reedel koondunud uuele Jõhvi staadionile ja selle lähiümbrusesse. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sel reedel toimub Viru vangla eestvedamisel Jõhvis vabadusevalvuri jooks, millele järgneb rahvapidu uhiuuel staadionil ja promenaadil mikrorajoonis.

Osaleda saab nii 5 kui ka 10 km pikkusel jooksul. Kui lühem rada tiirleb põhiliselt Jõhvi tänavatel ja pargis, siis pikemal distantsil osalejad liduvad Viru vangla juurde, kus osa rajast teeb tiiru ümber vangla mööda perimeetrit, kuhu tavaliselt keegi ka kõndima ei pääse.

Staadionil toimuvad ka lühemad lastejooksud. Kell 12 algavate lastejooksude järel ja enne põhidistantside starte kell 13 näitavad staadionil oma oskusi vangla relvastatud eriüksuse liikmed.

Mullu sügisel valminud hariduslinnaku promenaad muutub reedel tegevuste alleeks. Seal saab vaadata teenistuskoerte esinemist, osaleda enesekaitsekoolituse näidistrennis, uurida vanglateenistuse saatebussi, relvi ja erivahendeid, panna end proovile vanglakambrist keelatud esemete leidmisel ning tutvuda sisekaitseakadeemia justiitskolledžis õppimise võimalustega, aga ka vanglateenistuses töötamisega. Promenaadil on avatud ka ajutine laste meelelahutusala ja kohvik.

Kell 14 algaval kontserdil esinevad Dance Box Studio, rahvatantsuansambel Jõhvikas, Peeter Priks ja teised. Toimub diskussioon turvalisuse teemal. Kell 16 algab ansabli Traffic kontsert.

Jooksu osalustasu − 10 eurot − läheb sõja eest Eestisse põgenenud Ukraina lastele.

Ürituse korraldaja Virve Linder sõnas, et osalema oodatakse ligikaudu 400 jooksjat ja kõndijat. Jõhvi on tulemas jooksma vanglateenistuse töötajaid üle kogu Eesti. "Aga loodan, et pärastlõunal toimuvale kontserdile tuleb veelgi rohkem huvilisi," sõnas ta.

Esimene vabadusevalvuri jooks toimus Jõhvis eelmisel aastal, kui Viru vangla tähistas sel moel oma 15. sünnipäeva. Siis tuli rajale 150 osalejat. "Saime sellest palju positiivseid emotsioone ning sel aastal otsustasime selle veelgi suuremalt ette võtta, et pakkuda ka Jõhvi ja selle ümbruskonna inimestele häid elamusi," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles