Narva linnuse müüride vahel saab leili võtta

Põhjarannik
Copy
Narva linnuse põhjaõuel saab leili võtta ka Rabatalu mobiilses saunas.
Narva linnuse põhjaõuel saab leili võtta ka Rabatalu mobiilses saunas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

18. ja 19. juunil saab nautida tavalisi saunarõõme erilises kohas − ajaloolise Narva linnuse põhjaõuel.

Eesti saunakultuuri päevad toovad põhjaõuele erisugused saunad ja kümblustünnid. Suurimat tähelepanu tõmbab tõenäoliselt Võhandu maratoni suur telksaun, kus saunarituaale viivad läbi piirkonnas tuntud inimesed.

"Teiseks tõmbenumbriks võib pidada spetsiaalselt selleks sündmuseks loodavat sauna, millel nimegi veel pole, kuid mille rajamise on enda auasjaks võtnud sündmuse peatoetaja, metalliettevõte Astera. Üle 20 inimese mahutav saun valmib juveliiri täpsusega just õigeks ajaks ja komplekteeritakse linnuse hoovil eeloleval reedel," rääkis saunapäevade korraldaja Marko Torm.

Elamusi pakuvad ka Narva kaitseliidu saunad, Saun Sabas, Mobispa, Saunarent24 ja Ida-Virumaal tuntud Rabatalu peremehe Ronaldo Sildniku mobiilsed saunad. Alutaguse metsade vahelt vurab aga kohale endisesse sõjaväeautosse ehitatud leiliparadiis.

"Narva ehitab ja oleme seetõttu mahutamas end oluliselt väiksemale alale, kui oleksime soovinud. See annab ka partnerite arvus tunda, aga usume, et sedavõrd kaunim on linnaruum uutele ja tulevastele sündmustele," ütles Marko Torm.

Saunapäevadele on lubanud külalisi vihtlema tulla teiste seas Narva energiajooksu peakorraldaja Mati Lilliallik, Jõhvi vallavanem Maris Toomel, Soome instituudi juht Hannele Valkeeniemi, Narva linnavolikogu liige, spordiklubi Motus eestvedaja Anton Pratkunas ja riigikogu liige, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär Eduard Odinets.

Saunade ja veemõnude nautimiseks tasub kaasa võtta ujumisriided − kohapeal on nii riietumistelgid kui tasuta pakihoid. Põhjaõuel on kahel päeval avatud ka suur toitlustusala, kus kehakinnitust pakuvad linnuse restoran Rondeel ja Sushi Tiger.

Külastuse pikkuseks on kuni 3 tundi, pääsmed maksavad 3-5 ja perepilet 15 eurot. Saunad on kuumad ja ootavad külastajaid laupäeval kella 12-21 ning pühapäeval kella 11-18. Eesti saunakultuuri päevi toetavad integratsiooni sihtasutus ja Ida-Virumaa omavalitsuste liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles