Maakonna heakorrakomisjon leidis presidendi auhinna väärilised kodud seekord Lüganuse, Alutaguse ja Jõhvi vallast

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Vana maakeldri künkale rajatud kiviktaimla on Heigo ja Kristina Olu aias üks pilgupüüdjaid. Mööda astmeid saab tõusta näiteks lõhnavat kuslapuud nuusutama.
Vana maakeldri künkale rajatud kiviktaimla on Heigo ja Kristina Olu aias üks pilgupüüdjaid. Mööda astmeid saab tõusta näiteks lõhnavat kuslapuud nuusutama. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Pärast vahepealseid põua-aastaid esitasid Ida-Viru omavalitsused nii palju kandidaate, et omavalitsusliidu heakorrakomisjoni ringsõit eelmisel neljapäeval venis peaaegu kaheteistkümne tunni pikkuseks.

Tosina esitatud kodu seast tuli välja sõeluda kolm presidendi auhinna väärilist kodu. Samuti kodud, mis saavad regionaalhalduse ministri tänukirja ja mastivimpli ning Ida-Virumaa omavalitsusliidu tunnustuse. Eriobjekti kategoorias esitasid omavalitsused üheksa ühiskondlikku hoonet ja rajatist, millele komisjon samuti pilgu peale viskas.

Kodude puhul jälgisid hindajad, et maja ja aed sobituksid keskkonda ning oleksid silmale meeldivad vaadata. Hinnati nii terviklikku ruumimõju, heakorda, haljastust kui väikevorme. "Võidukodud paistsid silma terviklikkuse ja harmooniaga, kus pole midagi üle ega puudu. Kodud, mis on hästi planeeritud ja täielikult välja ehitatud," ütles heakorrakomisjoni esimees, Alutaguse valla arendusspetsialist Piret Anvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles