Posti piknikulava hooaja lõpetab üllatusesineja

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
"Hooaja lõppkontserdil ootab iga külastajat üllatuskingitus," lubas Toomas Nõmmiste. Kui pühapäeval sajab, kolib kontsert koduõuelt Saka rahvamajja.
"Hooaja lõppkontserdil ootab iga külastajat üllatuskingitus," lubas Toomas Nõmmiste. Kui pühapäeval sajab, kolib kontsert koduõuelt Saka rahvamajja. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kui Posti talu piknikulava selle hooaja viimane kontsert pühapäeval, 18. septembril on kaetud saladuslooriga, siis uue hooaja kava on juba peaaegu teada.

Saka külas Posti talus elava Toomas Nõmmiste pere korraldas oma koduõuel kontserte teist suve. Lõppeva hooaja kavva mahtus kümme kontserti, kus astusid üles Eesti tuntud muusikud, teiste seas Lauri Saatpalu, Jarek Kasar, Rolf Roosalu ja Uku Suviste.

Viimati, septembri esimesel pühapäeval oli lava Tõuni ja Stasi päralt. Tõun ja Stas esitasid Jää-ääre lugusid, aga ka Kino ja Vladimir Võssotski loomingut ning kahes keeles kõlanud laulud said publikult sooja vastuvõtu. Lisaks kakskeelsele kavale oli kontsert eriline veel selle poolest, et ilmataadi vihmatuju tõttu toimus see taluõue asemel Saka rahvamajas.

Publik katuse alla

"Ka selleks pühapäevaks on ilmateade väga nutune ja kui vihma sajab, siis kolime taas rahvamajja," ütles Toomas Nõmmiste, lubades, et järgmiseks aastaks valmib Posti talu õuele publikule katus.

Hooaja lõppkontserdil ootab iga külastajat üllatuskingitus.

"See hooaeg on läinud ülimalt hästi, kõigile kontsertidele on piisavalt publikut jätkunud ja oleme saanud piknikulavale väga palju uusi sõpru. Osal kontsertidel on niimoodi, et ma pooli inimesi ei tunne. Mida rohkem inimesi meie juurde tee leiab, seda suuremas mahus saame tegelda heategevusega," rääkis Toomas Nõmmiste.

Kahel esimesel hooajal annetas Posti piknikulava osa kontserditulust vähiravifondile Kingitud Elu. "Heategevusega jätkame ka järgmisel hooajal," kinnitas Nõmmiste.

Eri stiilide esindajad

Posti piknikulava kolmas hooaeg algab 14. mail 2023. aastal. Kümnest kontserdist kuus on lukus ja kahe esinejaga läbirääkimised pooleli. Kaks kontserti annavad näitlejad: Pääru Oja esitab flamenko muusikat ja Kristjan Üksküla omaloomingut. Korraldajad on veel käed löönud Kristjan Kasearu, Lauri Liivi ja Olav Ehala, Kalle Sepa ning Artjom Savitskiga.

"Olen püüdnud, et need artistid, kes siin esinevad, oleks stiilide poolest erinevad," selgitas Toomas Nõmmiste, kes arvestab kava kokkupanekul oma pere eelistustega.

Suvekontsertide sarja korraldamine oma koduõuel tõi Toomas Nõmmistele eelmisel aastal Ida-Virumaa kõige tegusama kodaniku tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles