Vene teater toob Narva aegumatu prantsuse komöödia

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Edmond Rostandi maailmakuulus heroiline komöödia "Cyrano de Bergerac" on aktuaalne igal ajal.
Edmond Rostandi maailmakuulus heroiline komöödia "Cyrano de Bergerac" on aktuaalne igal ajal. Foto: Vene Teater

Teisipäeval, 25. oktoobril kell 19 näeb Narva Geneva konserdimajas Vene teatri esituses Edmond Rostandi heroilist komöödiat "Cyrano de Bergerac".

Publikut ootab ees kohtumine hulljulge mõõgakangelase Cyrano de Bergeraciga, kes on küll pärit kaugest minevikust, ent lavastuse loojate kinnitusel tänapäeva inimestele palju lähem, kui esmapilgul tundub.

Surematu kuulsuse tõi Cyrano de Bergeracile prantsuse dramaturg Edmond Rostand, pühendades talle näidendi, millest kujunes dramaturgia tõeline pärl. Parimad näitlejad maailma kõige erinevamatel lavadel on kehastunud poeediks ja duellandiks, õilsameelseks armastajaks, kes pühendas oma elu kaunile daamile Roxane'ile. Suure gaskoonlasena on lavalaudadele astunud Oleg Jefremov, Georgi Taratorkin, Konstantin Raikin, Aleksandr Domogarov ja paljud teised tuntud näitlejad.

Maailmatasemel dramaturgia, klassikalised kostüümid ja ajalooline süžee on ühendatud tõeliselt prantslaslikuks rüütlilooks, kus armastus ja reetmine, üllameelsus ja salakavalus käivad käsikäes.

Lavastus esietendus kevadel. Vene teatri repertuaaris on see tuntud teos esimest korda.

Ida-Viru publikule avaneb ainulaadne võimalus näha ühel laval koos mitmete Eesti teatrite staare. Teiste seas astuvad üles külalisnäitlejad Elina Purde ja Sander Sellin. Etenduses teevad kaasa Dmitri Kosjakov, Ivan Aleksejev, Igor Rogatšov, Sergei Furmanjuk, Dmitri Kordas, Alexandr Domowoy, Dan Jeršov, Tatjana Kaur.

Pilet maksab 10,50-22 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles