Virumaa muusikafestival toob kuulajateni eripalgelised kontserdid

Põhjarannik
Copy
Pühapäeval, 27. novembril saab Kohtla-Järve kultuurikeskuses kuulata Tallinna poistekoori esituses Scarlatti, Mozarti, Sibeliuse, Händeli jt loomingut. Koori juhatab dirigent Lydia Rahula.
Pühapäeval, 27. novembril saab Kohtla-Järve kultuurikeskuses kuulata Tallinna poistekoori esituses Scarlatti, Mozarti, Sibeliuse, Händeli jt loomingut. Koori juhatab dirigent Lydia Rahula. Foto: Olga Makina

Laupäeval, 26. novembril algaval IV Virumaa muusikafestivalil astuvad üles mitmed Eesti muusikatipud, peaesineja on Tallinna poistekoor Lydia Rahula juhendamisel. Kontserdid on tasuta sissepääsuga.

Festivali missioon on anda hoogu nii Ida- kui ka Lääne-Virumaa kultuurielule, selgitas festivali looja ja kunstiline juht, sopran Pille Lill omanimelisest muusikute fondist. "On hea meel pakkuda Virumaa elanikele võimalust kohtumiseks Eesti parimate muusikutega. Usun, et kvaliteetsed kultuurielamused on suurimad lohutajad praeguses hetkes nii publikule kui ka esinejatele," tõdes ta.

Seitsmest kontserdist kolm toimuvad Ida-Virumaal. Festivali avakontserdil laupäeval kell 18 kõlab Sillamäe kultuurikeskuses Beethoveni, Sibeliuse ja Piazzolla looming Eesti pianistidest enim rahvusvahelist tuntust saavutanud Irina Zahharenkova ja saksofonisti Virgo Veldi esituses.

Pühapäeva õhtul kell 17 saab Kohtla-Järve kultuurikeskuses kuulata Tallinna poistekoori esituses Scarlatti, Mozarti, Sibeliuse, Händeli jt loomingut. Koori juhatab dirigent Lydia Rahula, kaasa teevad sopran Marion Melnik ja klaveril Tomi Rahula.

Järgmisel teisipäeval, 29. novembril leiab Jõhvi kontserdimaja kammersaalis aset festivali noorteprogrammi tähtsündmus, konkurss "Virumaa noor muusik 2022".

Konkurss on mõeldud Virumaa muusikakoolide õpilastele, keda asub hindama žürii, kuhu kuuluvad sopran Pille Lill, viiuldaja Sigrid Kuulmann, trombonist Andres Kontus ja pianist Ralf Taal. Samal õhtul kell 19 annavad žüriiliikmed kontserdi. Samas tunnustatakse ka Virumaa muusikakoolide paremaid õpilasi ja nende õpetajaid ning kuulutatakse välja Virumaa noor muusik 2022.

Festivali noorteprogrammi kuuluvad lisaks koolikontserdid Jõhvi gümnaasiumis ja põhikoolis ning Irina Zahharenkova ja Virgo Veldi meistrikursused Sillamäe muusikakoolis.

Pille Lille muusikute fond − festivali korraldaja − on alates 2003. aastast toetanud klassikalise muusika talente ning pakkunud neile esinemisvõimalusi eri riikide kontserdilavadel, täiendusõpet nii eesti kui maailma tipp-pedagoogide juhendamisel jpm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles