Mravinski festival jätkub kammerkontserdiga

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Muusikud alustasid koostööd kaks aastat tagasi, kuid on juba nii mõndagi saavutanud.
Muusikud alustasid koostööd kaks aastat tagasi, kuid on juba nii mõndagi saavutanud. Foto: Erakogu

Laupäeval, 26. novembril kell 17 saab Narva Geneva kontserdimajas kuulata XXVIII rahvusvahelise Jevgeni Mravinski nimelise muusikafestivali teist kontserti. Kammermuusikakavaga astub üles Soo-Young Lee, Levi-Danel Mägila ning Anneli Tohveri trio.

Lee, Mägila ja Tohver mängivad koos 2020. aastast, kuid on juba pälvinud mainekaid auhindu, nagu Los Angelese rahvusvahelise Markeri ja Pioneeri muusikakonkursi esimene preemia ning Moskva rahvusvahelise muusikakonkursi esimene preemia.

ERSO klarnetirühma kontsertmeister Soo-Young Lee on mitmete Soulis, Moskvas ja Detmoldis peetud rahvusvaheliste puhkpillimängijate konkursside võitja. Ta on esinenud Eesti, Rootsi, Saksamaa, Suurbritannia, Hispaania, Rumeenia ja Lõuna-Korea juhtivate orkestrite koosseisus. Peale selle on ta 2019. aastal Budapestis rahvusvahelisel kammermuusikakonkursil esimese preemia pälvinud Eesti muusikute trio Ensemble Auftakt üks asutajaliikmetest. Eriline koht tema loomingus on kammermuusikal.

Tšellist Levi-Danel Mägila on lõpetanud Eesti muusika- ja teatriakadeemia ning Tel Avivi muusikaakadeemia. Ta on üles astunud koos Tallinna keelpillikvartetiga ja mitmetes teisteski koosseisudes. Kahel korral on ta pälvinud Eesti noorte keelpillimängijate konkursi esimese preemia.

Anneli Tohver on Eesti muusika- ja teatriakadeemia pianist-kontsertmeister. Ta on pärit Jõhvist, kust sai alguse ka tema muusikuteekond. Klahvpillimängijana on ta osalenud paljudes rahvusooper Estonia balletilavastustes ja arvukatel festivalidel.

Trio repertuaar hõlmab kolme rahvusliku koolkonna ja põlvkonna esindajaid, ehkki kõik need heliloojad pärinevad 20. sajandist. Ajastu radikaalsete modernistlike püüdluste taustal paeluvad prantslasest Gabriel Fauré, Vene-Šveitsi helilooja Paul Juani ja Poola päritolu ameeriklase Robert Muczynski triod oma austava pühendumusega neoromantilisele ja neoklassikalisele traditsioonile järjekindlalt publikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles