Untsakad ja Mandoterror annavad kaevandusmuuseumis ühise kontserdi

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Suuresti Ida-Viru päritolu muusikutest koosnev Mandoterror esitleb Kohtla-Nõmmel oma debüütalbumit "Kodumaa laantes".
Suuresti Ida-Viru päritolu muusikutest koosnev Mandoterror esitleb Kohtla-Nõmmel oma debüütalbumit "Kodumaa laantes". Foto: Ako Lehemets

Laupäeval, 10. detsembril jagavad kaevandusmuuseumis lava Untsakad, kes tähistavad oma 30. sünnipäeva, ja Mandoterror, kes esitleb oma debüütalbumit "Kodumaa laantes".

"Idee Untsakatega lava jagada on tegelikult väga loogiline, kui arvestada, et selles ansamblis mängib minu esimene pilliõpetaja ja teerajaja [Kivõli kunstide kooli direktor] Jaanus Põlder. Lisaks temale on ansamblis ka minu praegune tööandja Ilmar Kald," selgitas Mandoterrori laulja ja kitarrist Kristjan Kuusmik.

"Aga tegelik põhjus on see, et on vähe bände, kes suudavad esimesest akordist ükskõik millise ruumi ja ükskõik millise inimese lihtsalt hästi tundma panna," lisas ta.

Eriline on ka koht, kus lõõtsad, mandoliinid, rokk ja folk ühiselt kõlama hakkavad − kaevandusmuuseumi uus konverentsi- ja peosaal. Kontserdielamuse võib ühitada retkega maa alla.

Kontserdiga kaevandusmuuseumis tähistab folkansambel Untsakad oma 30. sünnipäeva ja Mandoterror esitleb debüütalbumit "Kodumaa laantes". "Selle tuuriga paneme purgile kaane peale ning hakkame valmistama uut albumit," ütles Kristjan Kuusmik.

Bändi esimesele, 11 looga albumile tõid mandoliinid ja põhjamaine raskemeelsus "Kuldse plaadi 2022" tunnustuse. "Olime väga üllatunud," tunnistas Kristjan Kuusmik, kelle sõnul teeb bändi erakordseks mandoliini kasutamine folk-hevi-rokkmuusikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles