Kohtla-Järve lugemissaalis avati Narva lapiklubi tööde näitus

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Julia Rumjantseva loodud portreedel pole mitte grammigi värvi, ainult kangatükid.
Julia Rumjantseva loodud portreedel pole mitte grammigi värvi, ainult kangatükid. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik

Narva klubi Patchwork Plus avas Kohtla-Järve keskraamatukogu lugemissaalis ebatavalise näituse: seal väljas olevad portreed ei ole mitte värvidega maalitud, vaid kangatükkidest õmmeldud.

Patchwork Plusi juht, tekstiilikunstnik Natalja Kapajeva märkis, et lapitehnikas piltide tegemist hakkasid nad katsetama paar aastat tagasi. Materjalide ja värvide mitmekesisus võimaldab neil kujutada mida tahes.

Kõige enam hämmastavad näitusekülastajaid Adriano Celentano, Elizabeth Taylori, Audrey Hepburni, Freddie Mercury ja teiste kuulsuste portreed. Nende autorid on Julia Rumjantseva ja Veera Kirillova.

"Mina tulin siia klubisse umbes viisteist aastat tagasi ning viimasel ajal olemegi pühendunud lapitükkidest piltide valmistamisele − see on vaevarikas, kuid põnev töö," sõnas Julia Rumjantseva.

Veera Kirillova on Narva lapiklubis käsitööd harjutamas käinud alles kaks aastat, kuid temagi edusammud on juba silmanähtavad.

Näitusel on väljas ka mitu suurt pannood, mille on valmistanud Natalja Kapajeva ja tema kolleeg Galina Kozulina. Lisaks kõigi lapiklubi liikmete ühistöö. Mõned näitusel olevatest töödest on pälvinud tunnustust ka rahvusvahelistel konkurssidel.

Kohtla-Järve lugemissaalis saab Patchwork Plusi liikmete lapitöödega tutvuda 10. jaanuarini, seejärel kolitakse need slaavi kultuuriseltsi kutsel ümber Vahtra loomekeskusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles